Aleks Pihler je dosegel gol že po pretečenih petih minutah sodnikovega podaljška. Foto: www.alesfevzer.com
Aleks Pihler je dosegel gol že po pretečenih petih minutah sodnikovega podaljška. Foto: www.alesfevzer.com
Rifet Kapić
Goričani so slavili drugič zapored. Foto: www.alesfevzer.com
Stipe Balajić
Stipe Balajić je dal Mariboru veliko, med drugim je 25. avgusta 1999 dosegel imeniten zadetek za zmago nad Lyonom z 2:0, kar je Mariboru prineslo prvo uvrstitev v Ligo prvakov. Balajić se je to poletje vrnil v Slovenijo, postal je trener Krškega. Foto: EPA
Milanič: Generalno gledano sem zelo zadovoljen
Goričani v drugem polčasu do preobrata v Kranju

23-letni Ptujčan je odločilni zadetek na obračunu 6. kroga slovenskega nogometnega prvenstva dosegel v 96. minuti po podaji iz kota. Najprej je z glavo streljal Marvan Kabha, izvrstni vratar Marko Zalokar je žogo odbil, a le do Pihlerja, ki mu ni bilo težko zadeti iz neposredne bližine. Sodnik je tekmo sicer podaljšal za pet minut.
Trener Maribora Darko Milanič je pred torkovim povratnim obračunom za Ligo prvakov proti Hapoelu namenil počitek nekaterim igralcem, kar bi se mu skorajda maščevalo. Krško je drugič izenačilo v 81. minuti in kazalo je, da bo iz Ljudskega vrta odšlo s točko, vendar je bila usodna zadnja akcija na tekmi.
Zlom ključnice Luke Zahovića
Že v 13. minuti je moral z igrišča Luka Zahović, ki je po dvoboju z Leom Ejupom končal na zelenici. Mladi napadalec ima zlomljeno ključnico, tako da bo z zelenic odsoten dalj časa. Vijoličasti so povedli v 17. minuti. Po dvojni podaji Gregorja Bajdeta in Jasmina Mešanovića se je prvi znašel sam pred Zalokarjem, ga obkrožil in dosegel svoj prvi gol v sezoni.
Številne zapravljene priložnosti predvsem v prvem polčasu - blestel je gostujoči čuvaj mreže Zalokar - so se Mariboru maščevale v 63. minuti. Napako je napravil drugi vratar Matko Obradović. Z 20 metrov je sprožil David Kovačič, žogo je Obradović najprej zaustavil, vendar se je nato odbila od njegove roke in se zakotalila v gol.

Bohar zadel že dobro minuto po vstopu
Milanič je po izenačenju v močnem dežju v igro poslal Damjana Boharja in Kabho, kar se mu je obrestovalo že po dobri minuti. Do odbite žoge je po akciji Mešanovića prišel Bohar in jo v 74. minuti z roba kazenskega prostora po tleh poslal mimo Zalokarja.
Sedmi gol Škrbića na šestih tekmah
V 81. minuti je na svoj račun prišel prvi strelec slovenskega prvenstva Miljan Škrbić. Krčani so lepo kombinirali in po številnih podajah je žoga prišla do 21-letnega Srba, ki je z natančnim strelom po tleh v desni kot še drugič matiral Obradovića. To je bil že njegov sedmi gol na šestih tekmah. V 87. minuti bi se Škrbić skorajda spet vpisal med strelce, a se je tokrat Obradović izkazal.

Trije goli Gorice v drugem polčasu
V Kranju je Gorica po slabem štartu v prvenstvu slavila drugič zapored (1:3) in se vsaj začasno prebila v zgornji del lestvice. Prvi polčas je ponudil enakovredno igro, za odtenek konkretnejši pa so bili triglavani, ki so v 26. minuti tudi povedli. Takrat je Matej Poplatnik izkoristil najstrožjo kazen, ki jo je zakrivil Jani Curk, ko je na levem robu kazenskega prostora zrušil Igorja Bukaro. To je bil tudi izid polčasa.

Po mirnem začetku drugega polčasa so Primorci v 57. minuti izenačili, potem ko je Rifet Kapić dobil žogo po podaji Matije Škarabota približno 20 metrov od gola, mimo Kristjana Arha Česna potegnil v kazenski prostor in nato z zunanjim delom stopala matiral Džafića. Srečanje so Primorci odločili z dvema zadetkoma ob koncu srečanja. Kapić je v 84. minuti s približno 20 metrov zadel stičišče prečke in vratnice, odbito žogo pa je v mrežo pospravil Donatus Edafe. V 86. minuti je novogoriško zmago potrdil Mark Gulić s prvim golom v slovenski ligi.

Ljubljančani v nedeljo tudi z Vombergarjem
Olimpija, ki je bila po petem krogu z Mariborom na vrhu lestvice, bo v nedeljo igrala proti Ankaranu Hrvatinom. V Dravogradu naj bi priložnost v zeleno-belem dresu prvič dobil Andrej Vombergar.

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 6. krog:

TRIGLAV - GORICA 1:3 (1:0)
850; Poplatnik 26./11-m; Kapić 57., Edafe 84., Gulić 86.

Triglav: Džafić, Arh Česen, Gvardjančič, Bojić, Kuhar ( 60./Zec), Šmit, Gajić , Bukara ( 89./Suljević), Poplatnik, Robnik, Majcen ( 74./Mlakar).

Gorica: Sorčan, Celcer, Jogan, Kavčič, Curk, Žigon ( 80./Gulić), Grudina, Kapić, Marinič ( 46./Škarabot), Osuji, Filipović ( 76./Edafe).

Sodnik: Damir Skomina (Koper)


MARIBOR - KRŠKO 3:2 (1:0)
2.400; Bajde 17., Bohar 74., Pihler 96.; Kovačič 63., Škrbić 81.

Maribor: Obradović, Palčič, Šme, Billong, Ogrinec ( 71./Kabha), Pihler , Bajde, Kolmanič, Kramarič, Zahović ( 13./Omoregie; 72./ Bohar), Mešanović.

Krško: Zalokar, Jakolić , Krajcer, Ejup , Šturm, Kovačič, Diyoke ( 91./Jovanović), Jurina, Mujan, Mandić ( 92./Dušak), Škrbić ( 95./Gajič).
Sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj)


Nedelja ob 16.50:
ANKARAN HRVATINI - OLIMPIJA

Ob 20.00:
DOMŽALE - ALUMINIJ

Ponedeljek ob 20.00:
RUDAR - CELJE

 
Lestvica:                            
MARIBOR            6 5 1 0  13:5   16
OLIMPIJA           5 4 1 0  13:1   13
DOMŽALE            5 2 2 1   9:4    8
KRŠKO              6 2 2 2  10:11   8
GORICA             6 2 1 3   6:7    7
RUDAR              5 2 0 3   5:8    6
CELJE              5 1 2 2   5:10   5
TRIGLAV            6 0 4 2   5:8    4
ALUMINIJ           5 1 1 3   6:10   4
ANKARAN HRVATINI   5 0 2 3   5:13   2
 
 
Milanič: Generalno gledano sem zelo zadovoljen
Goričani v drugem polčasu do preobrata v Kranju