Nogometaši Maribora bodo v sredo gostili AIK. Foto: BoBo
Nogometaši Maribora bodo v sredo gostili AIK. Foto: BoBo

Vijoličasti bodo prvo tekmo z AIK Stockholmom igrali že v sredo ob 20.15 v Ljudskem vrtu. Švedski prvaki so bili v prvem krogu boljši od armenskega prvaka Ararata. Maribor je 17. julija na povratni tekmi 1. kroga kvalifikacij premagal Valur Reykjavik z 2:0 (2:0), na prvi tekmi pa so vijoličasti na Islandiji slavili s 3:0 in se gladko prebili v nadaljevanje. Poletna okrepitev Maribora Rok Kronaveter je na prvi tekmi dvakrat podal in enkrat zadel, v Mariboru pa je zadel za vodstvo.

NK Maribor: Enotno in ponosno naprej

Tekme 3. predkroga Lige prvakov bodo 6. ali 7. avgusta, povratne pa teden dni pozneje. V Nyonu so izžrebali že pare, Maribor pa torej v primeru napredovanja čaka ali beloruski ali norveški predstavnik. Ob morebitnem porazu bi slovenski prvaki sezono nadaljevali v kvalifikacijah za Evropsko ligo, kjer se bodo pomerili z zmagovalcem dvoboja med albanskim klubom Partizani in moldavskim Šerifom iz Tiraspola.

Olimpija bi lahko naletela na Partizan
Izžrebali so tudi pare 3. kroga kvalifikacij Evropske lige. Olimpija se bo, če bo uspešna v drugem krogu, pomerila z boljšim iz dvoboja med ekipama Connah's Quay Nomads iz Walesa in beograjskim Partizanom. Domžale bi ob zmagi v 2. krogu igrale z boljšim iz obračuna med nizozemskim Utrechtom in Zrinjskim iz Bosne in Hercegovine. Prve tekme tretjega kroga bodo 8. avgusta, povratne pa 15. avgusta.


3. predkrog, žreb, prvaki:

MARIBOR/AIK (ŠVE) - BATE BORISOV/ROSENBORG

PAOK - AJAX

CFR CLUJ/MACCABI TEL AVIV - CELTIC/NOMME KALJU (EST)

SUTJESKA NIKŠIĆ/APOEL NIKOZIJA - DUNDALK (IRS)/QARABAG (AZR)

SABURTALO TBILISI/DINAMO ZAGREB - FERENCVAROS/VALLETTA (MLT)

CRVENA ZVEZDA/HJK HELSINKI - THE NEW SAINTS (WAL)/KÖBENHAVN


Neprvaki:

ISTANBUL BAŠAKŠEHIR - PSV EINDHOVEN/BASEL

KRASNODAR - PORTO

CLUB BRUGGE - DINAMO KIJEV

VIKTORIA PLZEN/OLYMPIACOS - LASK LINZ

Prve tekme bodo 6. in 7. avgusta, povratne pa teden dni pozneje.