Danil Medvedjev je Đokoviću v Melbournu odvzel niz, zdaj pa ga je v tretjem medsebojnem dvoboju tudi prvič premagal. Foto: Reuters
Danil Medvedjev je Đokoviću v Melbournu odvzel niz, zdaj pa ga je v tretjem medsebojnem dvoboju tudi prvič premagal. Foto: Reuters

23-letni Rus, 14. igralec z lestvice ATP, je po dveh urah in 22 minutah slavil s 6:3, 4:6, 6:2.

Đoković je v vetrovnih razmerah, ki mu niso pisane na kožo, naredil kar 47 nevsiljenih napak ob 25 winerjih. Statistika Rusa je bila 23 winerjev in 21 nevsiljenih napak.

Medvedjev je prišel v Monte Carlo z le dvema zmagama na 13 peščenih dvobojih v karieri. Samo v tem tednu jih je zbral štiri, ob tem pa premagal dva igralca iz najboljše svetovne deseterice.

Đoković je po izgubljenem prvem nizu v drugem pokazal nekaj vrhunskega tenisa, vendar je to še daleč od januarske forme, ko je kraljeval v Melbournu. Poraz za Srba ni tragedija, saj je bil še pred desetimi dnevi na dopustu v Dominikanski republiki. Njegov glavni cilj peščene sezone je Roland Garros čez dober mesec. Vmes bo igral še v Madridu in Rimu.

"Očitno je, da mi pri nekaterih udarcih manjka odločnosti. Imel sem zares preveč nevsiljenih napak. Se zgodi, ne obremenjujem se preveč. To je bil prvi turnir na pesku. Cilj je Roland Garros, tam moram biti pravi. Po navadi na turnirjih za grand slam igram najbolje in to načrtujem tudi zdaj," je povedal Đoković.

V polfinalu se bo Medvedjev pomeril še z enim Srbom Dušanom Lajovićem, ki je bil s 6:4, 7:5 boljši od italijanskega kvalifikanta Lorenza Sonega.

Pella utrudil Nadala v prvem nizu

Nadal moral garati več kot dve uri
Gospodar turnirja v Monte Carlu Rafael Nadal, ki v kneževini naskakuje že svojo 12. lovoriko, je imel precej dela z Guidom Pello. Argentinec je v prvem nizu vodil s 4:1, a je Nadal osvojil naslednje štiri igre. Dvoboj je zavil v podaljšano igro, ki jo je s 7:1 dobil Španec. Pella se je dobro upiral kralju peska tudi v drugem nizu, vendar je po dveh urah in 21 minutah le moral podpisati predajo.

MONTE CARLO, četrtfinale, tabela
(5.207.405 evrov, pesek)

MEDVEDJEV (RUS/10) - ĐOKOVIĆ (SRB/1)
6:3, 4:6, 6:2

LAJOVIĆ (SRB) - SONEGO (ITA)
6:4, 7:5

FOGNINI (ITA/13) - ĆORIĆ (HRV/9)
1:6, 6:3, 6:2

NADAL (ŠPA/2) - PELLA (ARG)
7:6 (1), 6:3