Fernando Torres se pri Chelseaju ni pretirano izkazal. Foto: EPA
Fernando Torres se pri Chelseaju ni pretirano izkazal. Foto: EPA

Torres je zagotovo zelo pomemben napadalec. Videli bomo, ali ga bomo lahko pripeljali v klub.

Adriano Galliani
Federico Fazio
Federico Fazio je okrepil vrste Tottenhama. Foto: EPA

Klub s San Sira si je za dve leti izposodil Torresa, ki pri Chelseaju preprosto ni našel tiste prave forme, s katero je bil strah in trepet v dresu Liverpoola in Atletica.

"Torres je zagotovo zelo pomemben napadalec. Videli bomo, ali ga bomo lahko pripeljali v klub," je dejal podpredsednik Milana Adriano Galliani, ki je razkril, da se 18-kratni italijanski prvaki zanimajo še za enega Chelseajevega igralca, Marca van Ginkla.

Ni upravičil visoke odškodnine
30-letni Torres ni upravičil visoke odškodnine, ki jo je zanj odštel Chelseajev lastnik Roman Abramovič. Na 172 uradnih tekmah je za modre zadel 'le' 45 golov, a je z njimi dobil tudi tisto, po kar je prišel - lovorike. V sezoni 2011/12 je osvojil FA-pokal in Ligo prvakov, leto pozneje še Evropsko ligo. Uspešen je bil tudi s špansko izbrano vrsto, s katero je dvakrat postal evropski prvak (2008 in 2012), leta 2010 pa je s furio rojo zmagal še na svetovnem prvenstvu.

Fazio na White Hart Lanu
V prestopnem roku so dejavni tudi pri Tottenhamu. Na White Hart Lane je Londončanom uspelo pripeljati argentinskega reprezentanta Federica Fazia. Zanj so odšteli deset milijonov evrov, kakršna je bila v njegovi pogodbi s Sevillo postavljena odkupna klavzula. Za Sevillo je 27-letni branilec zbral 194 nastopov, zadel je 12 golov. Po poročanju britanskih medijev je podpisal štiriletno pogodbo.

Novi menedžer Crystal Palacea
Novosti so še v enem londonskem klubu: po odhodu Tonyja Pulisa je Crystal Palace dobil novega menedžerja. To je 65-letni domačin Neil Warnock, ki je vrsto let uspešno vodil Sheffield United, nazadnje pa je bil menedžer kultnega Leeds Uniteda.

Torres je zagotovo zelo pomemben napadalec. Videli bomo, ali ga bomo lahko pripeljali v klub.

Adriano Galliani