Andraž Šporar je podal za vodilni gol in dosegel drugega. Foto: www.alesfevzer.com
Andraž Šporar je podal za vodilni gol in dosegel drugega. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenija je na Areni Petrol povedla v 31. minuti, ko je najboljši igralec tekme Andraž Šporar po desni strani prodrl v kazenski prostor gostov, nato pa podal v sredino, kjer je Dino Hotič z glavo poslal žogo v mrežo. Slovenci so bili izrazito boljši nasprotnik, o čemer priča tudi statistika: posest žoge 72:28 in streli v okvir vrat 4:0.

Šporar in Štulac potrdila zmago Slovenije
Slovenija je bila tudi v nadaljevanju boljši nasprotnik. V 65. minuti je Luka Zahović z leve strani lepo podal v sredino do Šporarja, ki je povišal na 2:0. Piko na i slovenski zmagi pa je v 81. minuti znova po mojstrski podaji Zahovića postavil Leo Štulac. Posest žoge 73:27 za Slovenijo in streli v okvir vrat kar 8:0. Že v torek varovance Primoža Glihe čaka težje delo, saj se bodo pomerili z Italijo.

Gliha: Zmaga pomembna za samozavest
"Glede na to, da je bila to danes druga reprezentanca kot junija v Ajdovščini, sem tokrat veliko bolj zadovoljen s pristopom. V Ajdovščini nisem bil zadovoljen z drugim polčasom. Fantje se morajo zavedati, da so v fazi razvoja nogometnega življenja in ne smejo preračunavati. To lahko naredi zrel igralec, ne pa mlad, ki se šele razvija, zato mora igrati z dušo in srcem, če želi, da bo njegov razvoj pravilen. Pred tekmo sem svoje igralce opozarjal, da imamo z baltskimi reprezentancami slabe izkušnje, zato sem se te tekme bal, toda, če jim daš gol, dva, se zadeva obrne. Te tri točke so steber za naše nadaljevanje kvalifikacij, saj gremo v Italijo s šestimi točkami. Zmaga je pomembna za našo samozavest,"
je zmago svojih izbrancev komentiral selektor Gliha.

NOGOMET

KVALIFIKACIJE ZA EP (U-21)

SKUPINA 2

Celje:
SLOVENIJA - LITVA 3:0 (1:0)
500; Hotič 31., Šporar 65., Štulac 81.

Slovenija: Zabret, Bajrić , Šme, Ejup, Kapun, Hotič, Črnigoj (69./Vancaš Požeg), Krivičič (46./Pihler), Šporar, Kastrevec (61./Štulac), Zahović.

Litva: Švedkauskas, Žarskis, Aleksandravičius (77./Upstas), Čerkauskas (63./Šegžda), Januševskis, Urbys, Baravykas, Dombrauskis, Rakauskas, Stankevičius, Krušnauskas (72./Romanovskij).

Torek ob 17.00:
ITALIJA - SLOVENIJA

ANDORA - IRSKA

SRBIJA - LITVA

Lestvica:                          
SLOVENIJA          2  2 0 0  7:0  6
IRSKA              1  1 0 0  1:0  3
ANDORA             3  1 0 2  1:5  3
LITVA              2  0 0 2  0:4  0
ITALIJA            -  - - -  -:-  -
SRBIJA             -  - - -  -:-  -
Prvenstvo bo leta 2017 na Poljskem.