Eden Hazard je bil prvi junak tekme na Stamford Bridgeu. Foto: Reuters
Eden Hazard je bil prvi junak tekme na Stamford Bridgeu. Foto: Reuters
Kliton Bozgo o tekmi Chelsea - Maribor
Vrhunci tekme Chelsea - Maribor

Vselej je bil v zadnjih sezonah v skupinskem delu eden izmed tekmecev angleški klub, dva sta bila drugoligaša, najuglednejša pa sta bila predlani Tottenham, letos pa še močnejši in odličnejši Chelsea, ki bo spomladi kandidat za najvišja mesta za finalne izločilne boje.

Chelsea je vijoličaste deklasiral
Moštvo Joseja Mourinha je deklasiralo vijoličaste. Slovenski serijski prvaki so v Evropski ligi proti Birminghamu, Tottenhamu in Wiganu na šestih tekmah štirikrat izgubili, enkrat igrali neodločeno in enkrat zmagali. Trenutni trener Ante Šimundža je proti Angležem igral tretjič, drugič na Otoku. Ob krstnem nastopu je proti Wiganu izgubil, v Ljudskem vrtu ga je premagal.

Milanič zdaj na klopi Leedsa
Dvakrat je v Evropski ligi Mariborčane vodil Darko Milanič, ki je zdaj trener Leedsa. Pred Šimundžo, ki je pred enim letom sedel na vročo klop serijskih slovenskih prvakov, pa je bil kratko na klopi Maribora Zagrebčan Ante Čačić.

Zabili zadnji žebelj v Rangersovo krsto
Nogometaši Maribora so imeli do tekme proti Chelseaju na britanski otok lepe spomine, še posebej na Škotsko oziroma Glasgow. Pred nekaj več kot štirimi leti so se veselili uspeha proti modrim, proti moštvu Rangers. Po zmagi doma so z neodločenim izidom na Ibroxu zabili zadnji žebelj v njihovo krsto, da so morali po bankrotu nazadovati v najnižjo škotsko ligo. Takrat jim je uspelo na izločilni tekmi za preboj v Evropsko ligo. Nato jim dvakrat ni uspelo na zadnji stopnički za preboj v Ligo prvakov. Letos poleti je vijoličastim uspelo. Po neodločenem izidu v Mariboru jim je za preboj med elito uspelo zmagati na Celtic Parku. V Mariboru je bil proti zeleno-belim učinkovit Damjan Bohar, v Glasgowu za zmago pa kapetan Marcos Tavares, ki bi moral v torek po prekršku nad Agijem Ibraimijem izvajati enajstmetrovko.

Šele drugič v sezoni niso dosegli gola
Mariborčani na Stamford Bridgeu pričakovano niso bili uspešni. V torek so prvič v letošnji evropski sezoni izgubili. Na že deveti mednarodni tekmi jim šele drugič ni uspelo zatresti mreže. Luka Zahović je v Ljudskem vrtu zatresel Sportingovo mrežo. V torek ga je pred vstopom na igrišče pri 4:0 potrepljal sam Mourinho. V Gelsenkirchnu pa je bil pred tremi tedni učinkovit Damjan Bohar.

Daleč od zadetka
Vijoličasti so bili na jugozahodu Londona daleč od doseženega zadetka - z izjemo nastreljane vratnice Agima Ibraimija z bele točke.

Kliton Bozgo o tekmi Chelsea - Maribor
Vrhunci tekme Chelsea - Maribor