Dobro razpoloženi Jose Mourinho na novinarski konferenci v Torinu. Foto: Reuters
Dobro razpoloženi Jose Mourinho na novinarski konferenci v Torinu. Foto: Reuters
Manchester United
Nogometaši Manchester Uniteda so v torek dopoldne trenirali doma, nato pa poleteli proti Italiji. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo na torkovem treningu. V letošnji sezoni Lige prvakov še čaka na zadetek. Foto: Reuters

Tudi na zelenici stadiona Allianz bo stara dama favorit. Zasedba Massimiliana Allegrija igra odlično, saj je tako v domačem prvenstvu, kjer vodi, kot tudi v Ligi prvakov, kjer je prav tako na vrhu skupine, še brez poraza.

Na drugi strani ima neprepričljivi Manchester United precej več težav. V Premier ligi je šele na sedmem mestu, v zadnjem krogu je srečno slavil v Bournemouthu, potem ko je zmagoviti zadetek Marcus Rashford dosegel v 92. minuti. Juventus je bil prepričljivejši, saj je doma s 3:1 strl Cagliari.

Steber Juventusove obrambe, ki v letošnji Ligi prvakov še ni dobila gola, Giorgio Chiellini, za katerega je trener rdečih vragov Jose Mourinho po prvi tekmi na Old Traffordu dejal, da bi lahko nogometno igro oziroma obrambo predaval na Harvardu, proti Cagliariju ni igral, a bo za rdeče vrage gotovo pripravljen.

Ga bo Ronaldo zabil nekdanjemu klubu?
Prvi zvezdnik Juventusa Cristiano Ronaldo je po prihodu iz Reala dosegel sedem golov, a še nobenega v Ligi prvakov, v kateri je sicer s 121 goli najboljši strelec vseh časov. Portugalec ga bo poskušal zabiti svojemu nekdanjemu klubu, kjer je uspešno igral med letoma 2003 in 2009.

Juventus potrebuje le še točko
Torinčani bi si s točko že zagotovili napredovanje v osmino finala, medtem ko jim zmaga zagotavlja prvo mesto. Tudi Manchester potrebuje vsaj točko, v vsakem primeru pa ga v zadnjih dveh tekmah proti Valencii in Young Boysom čaka težko delo v boju za napredovanje. Trener Manchestra Jose Mourinho ne bo mogel računati na poškodovana Rumela Lukakuja in Dioga Dalota, medtem ko se v moštvo vračata Antonio Valencia in Marouane Fellaini. Pri Juventusu bodo zaradi poškodb manjkali Federico Bernardeschi, Blaise Matuidi, Douglas Costa, Emre Can.

"Morali bomo igrati bolje kot v Manchestru, saj je United vedno nevaren. Moramo biti povsem osredotočeni. Kaj pričakujem od Ronalda? Upam, da doseže zadetek," je želje pred derbijem razkril Allegri.

Mourinho: Ne smemo si privoščiti slabega začetka
Mourinho pa upa, da njegovo moštvo ne bo ponovilo napake s tekme na Old Traffordu, ko je slabo začelo in prejelo gol že v 17. minuti. "Delamo vsak dan. Tekme običajno ne začenjamo dobro, kar je lahko proti najboljšim ekipam, kot je Juventus, usodno, saj moraš potem preplezati goro, če želiš preobrniti tekmo," si dobrega začetka želi Portugalec.

Na dozdajšnjih 13 medsebojnih tekmah je Juventus zmagal šestkrat, Manchester United petkrat, dvakrat pa se je srečanje končalo z remijem.

V preostalih tekmah bo v skupini G moskovski CSKA, za katerega igra slovenski reprezentant Jaka Bijol, gostil Romo. V isti skupini bo madridski Real gostoval v Plznu. Tekmo med Bayernom in AEK-om bo sodila slovenska sodniška ekipa na čelu s sodnikom Matejem Jugom.

NOGOMET

LIGA PRVAKOV

4. KROG, sreda

Skupina E, ob 21.00:
BAYERN - AEK ATENE
Sodnik: Matej Jug

BENFICA - AJAX

Lestvica:                          
AJAX               3  2 1 0  5:1  7
BAYERN             3  2 1 0  5:1  7
BENFICA            3  1 0 2  3:5  3
AEK ATENE          3  0 0 3  2:8  0

Skupina F, ob 21.00:
MANCHESTER CITY - ŠAHTAR DONECK

LYON - HOFFENHEIM

Lestvica:                          
MANCHESTER CITY    3  2 0 1  6:3  6
LYON               3  1 2 0  7:6  5
HOFFENHEIM         3  0 2 1  6:7  2
ŠAHTAR DONECK      3  0 2 1  4:7  2

Skupina G, ob 18.55:
CSKA MOSKVA - ROMA
(Jaka Bijol)

Ob 21.00:
VIKTORIA PLZEN - REAL MADRID

Lestvica:                          
REAL MADRID        3  2 0 1  5:2  6
ROMA               3  2 0 1  8:3  6
CSKA MOSKVA        3  1 1 1  3:5  4
VIKTORIA PLZEN     3  0 1 2  3:9  1

Skupina H, ob 18.55:
VALENCIA - YOUNG BOYS

Ob 21.00:
JUVENTUS - MANCHESTER UNITED

Verjetni postavi:

Juventus: Szczesny; Cancelo, Bonucci, Chiellini, Sandro, Bentancour; Pjanić, Matuidi/Khedira, Cuadrado, Ronaldo, Dybala.

Manchester United: De Gea; Young, Smalling, Lindelöf, Shaw; Matić, Pogba, Fred; Martial, Sanchez, Rashford.

Sodnik: Ovidiu Hategan (Romunija)

Lestvica:                          
JUVENTUS           3  3 0 0  6:0  9
MANCHESTER UNITED  3  1 1 1  3:1  4
VALENCIA           3  0 2 1  1:3  2
YOUNG BOYS         3  0 1 2  1:7  1