Veronika Macarol in Tina Mrak se iz Španije vračata z lepim uspehom. Foto: MMC RTV SLO
Veronika Macarol in Tina Mrak se iz Španije vračata z lepim uspehom. Foto: MMC RTV SLO
Mrakova in Macarolova peti, Žbogarju olimpijska norma

Mrakova in Macarolova sta v soboto nastopili v plovu za odličja, kjer sta odlično jadrali in ga končali na tretjem mestu ter se s sedmega mesta povzpeli na končno peto mesto. S tem uspehom sta dopolnili odličen dosežek z evropskega prvenstva, kjer sta bili bronasti. Svetovni prvakinji sta postali Avstrijki Lara Vadlau in Jolanta Ogar.

Mrakova: Do Ria vse podrediti jadranju
"Na začetku današnjega plova ni kazalo najbolje. Vedeli sva, da so pogoji nepredvidljivi in da se veter obrača ter da se bo lahko vrstni red med regato spreminjal. Mislim, da sva dobro izkoristili vse najine priložnosti in na koncu v cilj prišli kot odlični tretji,"
je današnji plov komentirala Mrakova. O letošnji sezoni in načrtih za naprej pa dodala: "Sezona je bila pozitivna, opravili sva veliko priprav, bili veliko dni na morju. Vedeli sva, da sva v Santander prišli dobro pripravljeni. Celotna sezona je bila podrejena temu svetovnemu prvenstvu. Zadovoljna sem, da se je tako izšlo. Cilji še naprej ostajajo visoki, saj veva, da morava še veliko stvari popraviti in da še imava rezerve. Še naprej bova vneto trenirali in se pripravljali. Do Ria sta še dve leti, od zdaj naprej morava vse podrediti jadranju."

Žbogar z olimpijsko vozovnico
V razredu finn bi morali danes odjadrati še dva plova finalnih jadranj, a to zaradi brezvetrja pred špansko obalo ni bilo mogoče. Vasilij Žbogar je osvojil 12. mesto, le pet točk od želenega plova za odličja, ki bo na sporedu v nedeljo. Je pa Žbogar Sloveniji zagotovil nastop na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru kljub slabši pripravljenosti zaradi bolezni pred prvenstvom. Gašper Vinčec je končal na 35. mestu.

Mrakova in Macarolova peti, Žbogarju olimpijska norma