Gareth Bale je streljal z desne strani v 20. minuti, žoga pa se je od Fernanda odbila v mrežo. Foto: EPA
Gareth Bale je streljal z desne strani v 20. minuti, žoga pa se je od Fernanda odbila v mrežo. Foto: EPA
Kraljevi klub bo v finalu zaigral že štirinajstič, desetkrat je osvojil evropski naslov. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo se je vrnil po poškodbi. V drugem polčasu je po pisku sodnika Skomine zaradi prepovedanega položaja žogo v slogu rokometaša potisnil v mrežo. Foto: Reuters
Fernando in Damir Skomina
Damir Skomina je pokazal štiri rumene kartone. Koprčan ni imel veliko dela. Foto: EPA
Navijači Reala so pripravili izjemno vzdušje že ob prihodu klubskega avtobusa z igralci na stadion. Foto: Reuters

Prva tekma prejšnji torek na stadionu Etihad se je končala brez zadetkov. Tokrat je imel kraljevi klub več priložnosti, gostje niso niti enkrat streljali v okvir vrat Keylorja Navasa. Real bo čez tri tedne lovil enajsti naslov evropskega prvaka, desetega je osvojil prav proti Atleticu, pred dvema letoma je bilo v finalu v Lizboni 4:1 po podaljšku.
Kapetan Kompany na igrišču le 10 minut
Gostje so prvi šok doživeli že v 10. minuti, ko je odšepal z igrišča Vincent Kompany. Kapetana je zamenjal Eliaquim Mangala.
Bale zadel Fernanda za vodstvo Reala
V 20. minuti je Real povedel, potem ko je Daniel Carvajal na desni strani našel Garetha Bala. Valižan je streljal z desnico in zadel Fernanda. Žoga je spremenila smer in se od vratnice odbila v mrežo, Joe Hart je bil nemočen.
Fernandinho v okvir vrat
Toni Kroos je v 36. minuti iz prostega strela podal pred vrata, kjer sta bila Pepe in Cristiano Ronaldo v prepovedanem položaju, zato zadetek ni veljal. Tik pred odmorom je Kevin de Bruyne zaposlil Fernandinha, ki se je otresel Carvajala, nato pa z roba kazenskega prostora zadel zunanji del vratnice.


Modrić zapravil veliko priložnost za 2:0

V 52. minuti se je Luka Modrić po sijajni podaji Bala prek obrambe gostov znašel sam pred Hartom, a je vratar Cityja odlično posredoval. Tri minute zatem je zaustavil še poskus Ronalda z glavo. V 59. minuti je Portugalec, s 16 goli daleč najboljši strelec tega tekmovanja, malce z desne strani kazenskega prostora poskusil še z nogo, Hart pa je bil znova zbran.

Bale stresel vratnico
V 64. minuti je Bale po podaji iz kota s strelom z glavo že premagal Harta, a je žoga zadela prečko. Gostje so bili brez idej. Šest minut pred koncem je s prostega strela z leve strani de Bruyne skušal presenetiti Navasa ob bližnji vratnici, vendar je zadel le zunanji del mreže, v 89. minuti pa je Sergio Agüero z 20 metrov žogo poslal malce prek vrat. Gostitelji so tudi v petih minutah sodnikovega dodatka rutinirano zadržali prednost.
Ramos: Po zelo težki sezoni smo lahko srečni
"Zdaj moramo uživati v tem trenutku. V finalu Lige prvakov je treba imeti izjemno koncentracijo. Po zelo težki sezoni smo lahko srečni, da smo se prebili v nov finale. Navijači so nas ponesli do tega uspeha, bili so naš 12. igralec. Nikakor ni bilo lahko na igrišču, saj je City odlična ekipa," je bil vesel Sergio Ramos, ki je predlani v Lizboni zadel z glavo v sodnikovem dodatku in tako izsilil podaljšek, ki ga je Real dobil s 4:1.

"Ni ravno pomagalo, da sem moral zamenjati branilca že v 10. minuti. Težave smo imeli predvsem v napadu. Tudi Real ni imel veliko priložnosti. Razočaran sem, saj bi v takem obračunu z malo priložnostmi lahko prišli v finale," je dejal trener Cityja Manuel Pellegrini, ki bo le še dve tekmi v Premier ligi vodil ekipo, poleti ga bo zamenjal Pep Guardiola.

Polfinale, povratni tekmi:
REAL MADRID - Manchester City 1:0 (1:0) 0:0
78.000; Fernando 20./ag

Real Madrid: Navas, Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo, Modrić ( 88./Kovačić), Kroos, Isco ( 67./James Rodriguez), Bale, Jese ( 56./Vazquez ), Ronaldo.

Manchester City: Hart, Sagna, Kompany ( 10./Mangala), Otamendi , Clichy, Fernando , Fernandinho, Jesus Navas ( 69./Iheanacho), Y. Toure ( 61./Sterling), De Bruyne , Agüero.

Sodnik: Damir Skomina (Slovenija)


Odigrano v torek:
Bayern - ATLETICO MADRID 2:1 (1:0) 0:1
70.000; Xabi Alonso 31., Lewandowski 74.; Griezmann 54.

Izida prvih tekem sta v krepkem tisku. Finale bo 28. maja v Milanu.