Lou Williams je navduševal v dresu Toronta, ki pa ga zapušča. Foto: EPA
Lou Williams je navduševal v dresu Toronta, ki pa ga zapušča. Foto: EPA

28-letni Williams je v pretekli sezoni postal prvi košarkar Toronta, ki je prejel to prestižno nagrado. V Ligi NBA je odigral deset sezon.

Williams je vseh 80 tekem, ki jih je odigral v pretekli sezoni, začel na klopi. V povprečju je bil na parketu 25,2 minute, 18-krat pa je bil najboljši strelec Raptorsov. Zadel je kar 152 trojk, kar je daleč najboljši izkupiček v karieri.

Bird ne računa več na Hibberta
LaMarcus Aldridge je bil visoko na listi želja Lakersov, a se je po dveh daljših sestankih odločil za San Antonio, ki ima precej močnejšo ekipo. Tudi Greg Monroe in Robin Lopez nista želela priti v Los Angeles. Zelo blizu je dogovor s centrom Indiane Royem Hibbertom. Lakersi lahko prevzamejo njegovo pogodbo, letno nekdanji udeleženec tekme All Star zasluži kar 15,5 milijona ameriških dolarjev. Predsednik Indiane Larry Bird je pojasnil, da Hibbert ni več v načrtih za naslednjo sezono.

Lakersi so v pretekli sezoni dobili le 21 tekem, kar je najmanj v bogati zgodovini kluba. Na naboru igralcev so izbrali organizatorja igre D'Angela Russlla, veliko pa pričakujejo tudi od Juliusa Randla, ki se je lani poškodoval na uvodni tekmi sezone proti LA Clippersom. Kobe Bryant bo po naslednji sezoni zelo verjetno končal kariero, zato že poteka popolna prenova moštva.