Filip Flisar ima v svetovnem pokalu štiri zmage, na velikih tekmovanjih (SP in OI) pa je sploh prvič nastopil v finalu. Foto: EPA
Filip Flisar ima v svetovnem pokalu štiri zmage, na velikih tekmovanjih (SP in OI) pa je sploh prvič nastopil v finalu. Foto: EPA
Zlata vožnja Filipa Flisarja
Peter Prevc prvič letos na najvišji stopnički
Košir in Marguč na najlepši način povabila na Roglo
Vonnova s 63. zmago sama na vrhu

To sta le dve od športnih zgodb prejšnjega tedna, ki ju izpostavljamo na portalu Športni SOS.

Teden 13 (od 19. do 25. januarja)

10. Trener K postal 1K
Selektor ameriške košarkarske reprezentance Mike Krzyzewski se je v nedeljo kot prvi trener veselil tisoče zmage v ameriški študentski ligi. Že več kot 35 let trenira univerzo Duke, ki je v nedeljo v gosteh premagala St. John's s 77:68.
9. Zrak uhaja
Nogometaši New Englanda so se prejšnjo nedeljo že osmič uvrstili na Super Bowl. Namesto da bi ves teden govorili o izjemnem podvigu, pa je vse presenetila novica, da je bilo 11 od njihovih 12 žog v konferenčnem finalu proti Indinapolisu prelahkih, kar naj bi Patriotom pomagalo v deževnem vremenu. Pomoč je bila nepotrebna, saj so Coltse pregazili s 45:7. Razplet afere in morebitna kazen teden dni po dogodku še nista jasna.
8. Lindsey Vonn ima zdaj 8 x 8 zmag
Ameriška smučarka Lindsey Vonn je prejšnji teden izenačila rekord Annemarie Moser Pröll po številu zmag v svetovnem pokalu (62), z novima zmagama v Cortini in St. Moritzu pa je na novo napisala knjigo rekordov.

7. Ko David lahko premaga Goljata
Angleški FA-pokal je najstarejše nogometno tekmovanje na svetu. Pokalna tekmovanja so najlepša priložnost, da se palčki lahko pomerijo z velikani in včasih tudi zmagajo. Četrti krog je ponudil kar nekaj senzacij. Drugoligaš Middlesbrough je v gosteh izločil Manchester City, tretjeligaš prav tako v gosteh Chelsea, četrtoligaš Cambridge United pa je proti Manchester Unitedu remiziral in s tem izsilil povratno tekmo.
6. Dragić šesti igralec Evrope
Najboljši slovenski košarkar Goran Dragić je bil razglašen za šestega najboljšega evropskega igralca leta.

5. Kyrgios novi veliki avstralski up
Eden najboljših teniških igralcev vseh časov Roger Federer je v 3. krogu Melbourna moral priznati premoč Andreasu Seppiju. Italijan je v naslednjem krogu proti Nicku Kyrgiosu že vodil z 2:0 v nizih, a nato izpadel (v zadnjem nizu je bilo 8:6). Kyrgios je po desetletju prvi Avstralec, ki se je na domačem grand slamu prebil v četrtfinale. 19-letnik na eni strani navdušuje s svojo dobro igro, na drugi strani pa navijače razburja s številnimi izbruhi in kletvicami.

4. Peter Prevc prvič v sezoni zmagal
Slovenski skakalec Peter Prevc se je v Saporu veselil prve zmage v letošnji sezoni. Na drugi tekmi je prav tako skočil na zmagovalni oder, s čimer je resno napovedal boj za veliki kristalni globus.
3. Rokometaši v četrtfinalu SP-ja
Igra slovenskih rokometašev je na svetovnem prvenstvu v Katarju nihala od povprečne do na trenutke res vrhunske. Najbolj pomembno pa je, da so v pravem trenutku pokazali zrelo igro - v osmini finala so izločili Makedonijo s 30:28, s čimer ostajajo tako v igri za medalje kot v igri za preboj na svoje tretje olimpijske igre.
2. Deskarji na snegu osvojili še dve medalji
Slovenski deskarji so drugi teden svetovnega prvenstva v Kreischbergu osvojili še dve medalji. Rok Marguč je bil bronast v paralelnem slalomu, Žan Košir pa srebren v paralelnem veleslalomu.

1. Najbolj znani slovenski brki v svoju zlata
Zgodbo tedna je spisal Filip Flisar. Lastnik najbolj znanih brkov v Sloveniji letos v svetovnem pokalu ni pretirano blestel, a v Kreischberg je prišel sila optimističen. Da njegove besede, s katerimi je napovedoval medaljo, niso bile prazne, je podkrepil že s kvalifikacijami, kjer je dosegel šesti čas. Svojo zgodbo pa je nadgradil v bojih na izpadanje, kjer je s pogumno vožnjo predvsem na zadnji ravnini in skoku pokazal, da je iz šampionskega testa in psihično izjemno trden. Za to je poplačan z naslovom svetovnega prvaka v smučarskem krosu.

Zlata vožnja Filipa Flisarja
Peter Prevc prvič letos na najvišji stopnički
Košir in Marguč na najlepši način povabila na Roglo
Vonnova s 63. zmago sama na vrhu