Šport
Mladen Dabanović
Nekdanji slovenski reprezentančni vratar Mladen Dabanović je med SP-jem strokovni komentator MMC-ja. Foto: MMC RTV SLO.
VIDEO
Zoran Šprajc: Hrvaška v t...

Dodaj v

"Naša majhnost je v tem, da jim ne privoščimo uspeha"

Mladen Dabanović po zgodovinskem uspehu Hrvaške
13. julij 2018 ob 10:02
Ljubljana - MMC RTV SLO

Nikoli ne bomo izvedeli, kakšne so bile taktične zamisli obeh trenerjev, če ne bi Anglija dosegla hitrega gola. Kako drugače kot iz prekinitve. Morda je bil ravno ta gol prekletstvo Angležev, da se niso uvrstili v finale.

Tekmo so začeli jemati preveč samozavestno, se poigravali in zapravljali priložnosti. Težki so porazi, ko imaš na tekmi vse pod nadzorom, rezultatsko prednost in potem prepustiš nasprotniku, da vstane od mrtvih in z neverjetno voljo in vztrajnostjo spreobrne rezultat.

Kljub vsemu so zame Angleži pozitivno presenečenje prvenstva. Morda jim sam, pod vtisom tega, kar so prikazali na kvalifikacijah proti naši reprezentanci, nisem pripisoval prevelike vloge na SP-ju, vendar je selektor Gareth Southgate počasi prenovil reprezentanco in sestavil ekipo, pred katero je še veliko dobrih tekem.

Da pa tudi v Sloveniji še bolj čutimo vročico SP-ja, so poskrbeli naši sosedje Hrvati - največje in najprijetnejše presenečanje SP-ja. In, seveda, kot je običajno pri nas – uspeh Hrvatov je razdelil Slovenijo.

Ali lahko navijamo za Hrvate? Popolnoma vseeno mi je, ali je sploh kak Hrvat navijal za nas, ko smo postali evropski prvaki v košarki. Jaz sem bil ponosen na vse košarkarje in živel tiste dni za njihov uspeh, bil ponosen, da sem Slovenec.

V trenutkih, ko sem v njihovem morju, mi je popolnoma vseeno, kaj si o meni mislijo arogantni natakarji ali neprijazni domačini (sicer sam nimam takšnih izkušenj, po branju na forumih drugi pač ja).

Povedati želim, da je ravno nasprotno. Kljub prijateljskim nasvetom, da je bolje ne brati komentarjev na forumih, jih prebiram. Veliko je komentarjev, kako smo ponižni in se delamo majhne s tem, ko se takoj prepustimo evforiji in navijamo za Hrvate. Tisti, ki zagovarjajo našo majhnost s tem, ko kdo navija za Hrvate, se motijo. Naša majhnost je v tem, da jim ne privoščimo uspeha.

Kje je naša samozavest? Zakaj se ne učimo iz njihove borbenosti in želje na tekmah? Kdaj nazadnje smo videli takšno borbenost na tekmah naše nogometne reprezentance? Problem je, če se kdo slika v šahovnici, namesto da bi sami razmislili, kaj so naši simboli. So naši dresi zeleni, modri, sinjemodri, beli …?

Hrvaški novinar Zoran Šprajc je v Odmevih Igorju E. Bergantu lepo povedal. Trenutno imajo Hrvati radi vse, celo sami sebe, in ko jih bo minila evforija, bodo spet mrzlično lovili priključek (vsaj osmino finala) z drugimi državami EU-ja.

Zato bodimo ponosni na to, kar smo dosegli in kar imamo. Poskušajmo narediti vse, da jih bomo premagovali, kjer se le da, in sanjajmo, da bomu tudi sami nekoč vsaj v polfinalu SP-ja v nogometu.

Finale pred finalom?
Francija je morda nekoliko presenetljivo prepustila pobudo Belgiji in jim na ta način onemogočala njihovo najmočnejše orožje - protinapade. Izredno disciplinirano so vsi igralci Francije delovali v obrambi in potrpežljivo čakali na svojo priložnost. Dobili so jo po prekinitvi in kot že tolikokrat na tem SP-ju, je gol dosegel obrambni igralec.

Če je ocene tekme, da je bil to finale pred finalom, nehvaležna in morda nepoštena, je pa gotovo, da smo videli na tej tekmi največ igralcev, ki so s trenutno formo in kakovostjo v samem svetovnem vrhu.

Po mojem mnenju je na zadnjih dveh tekmah Francije zame najboljši vratar SP-ja Lloris v odločilnih trenutkih srečanja veliko pripomogel k zmagi z dvema zares izrednima obrambama.

V nedeljo pa naj vsak posluša svoje srce in navija za Francijo ali Hrvaško.

Mladen Dabanović
Prijavi napako
Komentarji
alster72
# 13.07.2018 ob 10:09
Dabanovic,
še pomniš Prša? Takrat sem jokal na stadionu predvsem zaradi tebe. In ne mi ti o majhnosti.
gospod iskreni
# 13.07.2018 ob 10:10
Mladen, če ne navijam za njih, če se mi gabi njihova politika, ustaštvo itd, pomeni da jim ne privoščim uspeha? naša majhnost je v tem, da nas lahko kradejo, goljufajo itd, pa še vedno nič ne spremenimo.
crtomirjansa
# 13.07.2018 ob 10:08
Zakaj bi bila nasa majhnost v tem, da jim ne privoscimo uspeha, ce pac ne navijamo za njih?
Demosten18
# 13.07.2018 ob 10:14
Kakšna kolumna no, pa to svet ni videl

A če zdaj nekdo navija za Francijo je pa majhen, ker pač ne navija in s tem ne privošči sosedom???

A potem so tudi vsi tisti Avstricji pa Madžari pa Hrvati, ki so v finalu EP navijali za Srbe majhni? Da ne govorim o tem, da kolumnist najprej poveže majhnost s tem, da pač ne navijaš za soseda (ki se je, iskreno, izkazal za ekstremno slabega), nadaljuje pa s tem, da ta isti sosed pač ni majhen, ker je samozavesten in ne vem še kakšen.

Po tej logiki bi morali vsi Hrvati VEDNO navijati za nas, ker oni pač niso majhni?

Odločitev za koga bo nekdo navijal je povsem osebna in subjektivna. Nekdo navija zato, ker mu pač neka ekipa igra lep nogomet, nekdo zato, ker ima rad določene igralce, nekdo zato, ker ima korenine od tam, itd. Vsak ima pravico, da si SAM izbere svojega favorita, NIHČE pa nima pravice tiste, ki ne navijajo tako, kot se njemu zdi da je prav oklicati za "majhne ljudi".
cricka
# 13.07.2018 ob 10:18
Hrvatov ne maram:
1) ker ne priznavajo arbitraze
2) ker nategujejo turiste
3) ker so nestrpni, nesramni in naduvani
4) ker oni niti priblizno ne privoscijo drugim kaj dobrega

Zato navijam za kogar koli, ki igra proti nasim najslabsim moznim sosedom.
opusdei
# 13.07.2018 ob 10:05
če bi bili manj napihnjeni od cca 1. maja dalje bi še kdaj pa kdaj zaploskal, tako pa....
dajmo modri! živela Francija!
FancyBoy
# 13.07.2018 ob 10:09
Navijas za kogar ti pac pase. Ne vem kaj toliko obsojate tiste, ki ne navijajo za Hrvate....kot, da je to obvezno.

BTW vecino Hrvaske je navijalo proti nam na EP v kosarki.
kar eden
# 13.07.2018 ob 10:25
"Popolnoma vseeno mi je, ali je sploh kak Hrvat navijal za nas, ko smo postali evropski prvaki v košarki."

Potem zakaj bi moralo biti komurkoli drugemu mar, če navijam za Francoze namesto za Hrvate? Hotel sem navijat za Anglijo, pa so mi Hrvati to preprečili. Izbira med Francijo in Hrvaško ni bila lahka, ampak po drugi strani ena od teh dveh reprezentanc ni provocirala Rusov po zmagi in ni pela ustaško nastrojenih pesmi.

Če nogomet ni politika, potem tudi nogometaši sami nimajo kaj podpiphovat politike. Do takrat pa za Hrvaško pač ne morem navijat.
žiiga90
# 13.07.2018 ob 10:17
Razlika je med privoščiti in navijati. Veliko je takih, ki ne navijajo za Hrvaško, to pa ne pomeni, da jim v primeru zmage, tega ne privoščijo.
vranek
# 13.07.2018 ob 10:18
In zakaj bi naj nas zanimali tvoji razlogi za navijanje? Mene zanimajo edino moji razlogi proti. So enako relevantni kot tvoji. Nic jim nisem favs uspeha, njihov nivo obnasanja na vseh nivojih ne seze v moj vrednostni sistem! Tako preprosto je to Dabanovic!
crtomirjansa
# 13.07.2018 ob 10:13
Pac meni ni vsec da imajo na domacem igriscu narisano svastiko, da vzklikajo razne naci pozdrave in prepevajo tovrstne pesmi, da je Kolinda edini predsednik v Vip lozi oblecena v dres, da se je celotna njihova vlada oblekla v drese v parlamentu po zmagi nad Anglezi...
Po drugi strani imam pa tudi par prijateljev iz Hrvaske, ki so mi super pa tudi redno plavam v njihovem morjo (kjer ce pogledamo niihovo mapo z obalo bi spet lahko parlamentirali), tako da mi je cisto vseeno kdo zmaga in zato nisem majhen.
jakosol
# 13.07.2018 ob 10:22
Sam navijam predvsem za nogomet, da ekipe pokažejo željo po igri, po zadetkih. Žal je realnost v športu, kjer na koncu šteje le rezultat, drugačna. Tako Francozov kot Hrvatov si na tem SP ne bom zapomnil po atraktivni igri. Priznam, da sem med tekmami omenjenih dveh nemalokrat zadremal (izjema je tekma obeh z Argentino in 11-m Hrvatov). Priznam, da ne navijam za Hrvate. To je moja pravica in določitev, ki je utemeljena tudi na objektivnih dejstvih kar se tiče te države. Žal je zgodovina naših južnih sosedov polna hinavščine, prevar, nespoštovanja dogovorov in vzvišenosti. Tu ne gre samo za nogometno reprezentanco, ampak za vse, kar le-ta predstavlja (politike, ki proslavljajo v kockastih dresih in se hkrati požvižgajo na mednarodno pravo; navijače, ki prepevajo ustaške pesmi in relativizirajo vojne zločine; igralce, ki simpatizirajo z neonacisti; ljudi, ki nočejo razumeti slovensko oz. jim je izpod časti, itd).
Vsak se sam odloči za koga navija in kakšne majice nosi. Menim pa, da bi morali Slovenci imeti več lastnega ponosa, ne pa se takoj in dobrikati drugim. Hrvatom gre priznati, da cenijo domoljubje in jih ni sram mahati z njihovo zastavo in se obleči v šahovnico. Žal pa se v Sloveniji mahanje s slovensko zastavo pogosto omalovažuje in enači z nacionalizmom. Če bi imeli pri nas vsaj en del te domovinske zavesti Hrvatov, bi pri nas bilo veliko stvari boljših.
V nedeljo naj zmaga boljši, predvsem pa naj zmaga nogomet.
LaMar
# 13.07.2018 ob 10:25
A če Francozom ne privoščim uspeha, sem majhen?? WTF Mladen?!?
deželan
# 13.07.2018 ob 10:19
Ali lahko navijamo za Hrvate?

Lahko a ni nič narobe če se navija za Francoze. Šport je šport in ima vsak svoj okus. Moti me le, če igra naša reprezentanca in nekateri naši državljani navijajo za tujo ekipo.
Kaj je prav nam je pokazal mladi Dončič. Lahko bi sprejel dres Srbov a ker se je odločil biti slovenski državljan tega ni storil in srčno igral za našo reprezentanco.
gospod iskreni
# 13.07.2018 ob 10:21
Privoščim Mandžukiču, Rebiću, Perišiću, Raketi, Krami, Čorluki, Bradariću, Daliću, pa mogoče še dvema. To so v redu pobje, srčni in borbeni. NE privoščim Modriću, Vidi, Striniću itd, to so ljudje, ki bi morali biti kaznovani za svoje politično udejstvovanje, ki s športom nima veze.
Ocelot
# 13.07.2018 ob 11:01
Do grla sem sit pametnjakovičev, ki malodane obsojajo ljudi v Sloveniji, ki v polfinalu niso navijali za Hrvate in to pripisujejo naši "majhnosti", privoščljivosti, spolitiziranosti in podobno. Mi lahko kdo razloži, zakaj moramo navijati ravno za Hrvate? Ker so sosedi? Potem moramo vselej navijati tudi za Avstrjce, Italijane in Madžare? Ker so iz bivše skupne države? Kaj moramo potem navijati tudi za vse države, s katerimi smo bili skupaj v Avstro-Ogrski? Ali morda, ker so nam blizu po jeziku in kulturi? Potem moramo navijati tudi za Čehe in Slovake? Kolikor vem, živimo v svobodni in neodvisni državi in se lahko sami odločamo, za koga bomo navijali in vsak ima tudi svoje razloge, zakaj za nekoga navija in zakaj za nekoga ne. In če se je nekdo pač odločil, da bo navijal za nasprotnika Hrvatov, ima vso pravico, ne da bi ga pei tem "strokovnjaki" ožigosali za "majhnega"
Demosten18
# 13.07.2018 ob 10:24
Da se ne pozabi...

https://youtu.be/xXKMIkemKw0

pa naj vsak sam presodi kam vleče Mladena in kdo je zares majhen
gospod iskreni
# 13.07.2018 ob 10:17
ma uspeha jim ne privoscijo samo tisti, za katere je politika = nogomet. res nikoli ne bom razumeu tega. kot da so modric in kompanija krivi za politicna nesoglasja

Na Hrvaškem politika pač je nogomet. Glede na dogajanje v zvezi, moči HDZja, Mamića itd. Tako da ne se sprenevedat da ni. To se vidi tudi pri samih vrhovih, sami kolindi itd.
AlBundy
# 13.07.2018 ob 10:13
Za tako domišljave in umazane igralce res težko navijam ...
AlBundy
# 13.07.2018 ob 10:32
Mladen je za Hrvaško očitno navijal že 19.11.2003 ...
alberta
# 13.07.2018 ob 10:24
Kdo pravi, da jim ne privoščimo, gre za to, ali jim je res treba non-stop lesti, saj veste kam!
Še tri dni bodo noreli, potem pa "back to sobriety"!
krumpek
# 13.07.2018 ob 12:16
Že ko smo pri tem kdo za koga navija ... Marinko Galić je navijal za "braćo Hrvate".
Ironično, glede na to, da je še 1 mesec nazaj "jokal" proti "nacionalizmu" v SLO.
Sedaj navija za največje nacionaliste na svetu...
Vijolčni1
# 13.07.2018 ob 11:07
Mladen, ti si pa meni majhen, ker Francozom ne privoscis uspeha. Kaj pa zdaj?
zamudnik
# 13.07.2018 ob 10:57
1) ker ne priznavajo arbitraze
Arbitraže ne priznavajo politiki, ljudstvo je zgolj zavedeno in nima s tem nič.


Flop leta.
DeLux
# 13.07.2018 ob 10:51
NIKOLI ne navijam za Hrvate, aroganten nespoštljiv narod ki svojo politiko izkazuje tudi preko športa. Politika je odraz države, očitno velja pri hrvatih za športnike enako. Vsak ima svoje razloge, moji so pač takšni in jih brez zadržkov delim z vami. lp
Coen
# 13.07.2018 ob 10:28
Jojojojoj, ker članek... Zdaj mi bodo že drugi govorili, za koga moram navijati. Brigajte se zase.
ga_moram_imet
# 13.07.2018 ob 11:16
mmc malo se zamislite o vaših "strokovnih" komentatorjih ki jih včalite v studio kjer evidentno navijajo za hrvaško. Prav tako o komentatorjih ki komentirajo tekmo evidentno navijajo za hrvaško. In res ne rabim poslušat orgazmov komentarjev (ala lavrenčič) ko hrvat zabije gol.
Lesinar
# 13.07.2018 ob 10:53
V nedeljo pa naj vsak posluša svoje srce in navija za Francijo ali Hrvaško.

Ali drugače povedano, veliki bodo za Hrvaško, majhni pa za Francijo, kajneda Mladen?
BioBenz2
# 13.07.2018 ob 10:44
Od francozev smo vsaj kaj dobrega dobili (Ilirske province) in nič slabega.

Od hrvatov pa nič dobrega in dosti slabega (JNA iz vojašnic med vojno, kraja ozemlja...)
Celine
# 13.07.2018 ob 12:13
Jaz bi zmago na SP privoščila adino Japoncem ker so se srčno borili in za seboj celo pospravili garderobo ter se vljudno poslovili s "spasiba".
Nas ne marajo ne sosedje, ne petelinarji. Pa še svinjajo in pljuvajo po igrišču.
ga_moram_imet
# 13.07.2018 ob 10:42
V čemu smo si sploh podobni s hrvati? Edino kar je, da so sosedje. A je to razlog, da moram navijat za njih?
ZETAC
# 13.07.2018 ob 10:33
Naša majhnost je v tem, da jim ne privoščimo uspeha....
Kakor se vzame, vsak ima pač pravico, da navija za kogarkoli hoče, se pa naša majhnost, bolj kaže v tem, ko nekateri vpoklicani igralci (pa ne samo pri nogometu) nočejo igrati za Slovenijo! Predvsem to po mojem kaže "našo" majhnost, egoizem, tudi nedržavotvornost in žal se to stanje v naši družbi odslikava še na marsikaterem pomembnejšem področju.
LaMar
# 13.07.2018 ob 11:35
Mladen, če bi ti tisto "podajo" Pršota ujel, bi bil VELIK!!
Tako pa si majhen...bil in boš ostal! ;/
mac77
# 13.07.2018 ob 11:32
DABANOVIĆ nikoli ti ne bo oproščeno kaj si DAL Hrvatom v dodatnih kvalifikacijah. Tako da Hrvatov ne omenjaj nikoli več v življenju. Verjetno si že tedaj bil njihov!!!!
seb123
# 13.07.2018 ob 11:11
Dabanovič, če bi izkoristili možnost, da ste tiho, bi to bilo dosti boljše za vašo kredibilnost, kot pa da opletate s takimi bedastimi izjavami, kot je tista iz naslova!
Lesinar
# 13.07.2018 ob 10:33
Čakam še kolumno Iveka da mi pove za koga moram navijati pa grem takoj prek na Hrvaško da se že jutri odenem v šahovnico
Churchill W.
# 13.07.2018 ob 13:04
Dabanović, sprašujem vas:

Bomo majhni tudi ko recimo čez 2 leti na EP ne bomo navijali za Italijane, Avstrijce in Madžare če se vsi uvrstijo nanj?
Bomo majhni tudi ko recimo čez 4 leti na SP ne bomo navijali za Italijane, Avstrijce in Madžare če se vsi uvrstijo nanj?
Ali je z vašega zornega kota ta naša slovenska majhnost in privoščljivost pomembna samo ko se gre za Hrvaško?

In še tale vaša izjava:
"V trenutkih, ko sem v njihovem morju, mi je popolnoma vseeno, kaj si o meni mislijo arogantni natakarji ali neprijazni domačini (sicer sam nimam takšnih izkušenj, po branju na forumih drugi pač ja)."
Večina Slovencev gre na morje 1x na leto in si privoščijo toliko kot jim dopušča debelina denarnice! Če Vas ne moti, kaj si o NAS Slovencih mislijo arogantni natakraji in neprijazni domačini, MENE kot Slovenca ZELO!
Moj zaslužen € s katerim si plačam dopust in posledično na tem dopustu te € tudi trošim je povsem ENAKO vreden kot €, ki ga prinese Nemec, Italijan, Čeh, Madžar..... le za naše bratske prijatelje, najboljše južne sosede NI - vzamejo ga, cenijo ga pa ne!
Hebeš tako ponudbo in gostoljubje! Morje pa je marsikje precej lepše kot njihovo, pa tudi gužve na plaži so precej manjše!
gospod iskreni
# 13.07.2018 ob 12:50
Sem vesel da se je kar nekaj Slovencev zdramilo in ostro nasprotujejo temu posiljevanju s Hrvati
panter12
# 13.07.2018 ob 11:25
... je rekel golman, ki je pod roko spustil žogo v gol za neuvrstitev na evropsko prvenstvo...
djadja
# 13.07.2018 ob 10:55
V tem primeru sem majhen, ker ne navijam za Hrvaško...pa.... ?
Kdo je tega najel upam, da ga še ni plačal....
zamudnik
# 13.07.2018 ob 10:51
Moj odnos do vsega tega je enostaven:
- Hrvatom uspeh v principu privoščim zato, ker so majhni in se mi zdi kul, če država z relativno majhnim bazenom igralcev premaguje reprezentance z oceani igralcev.
- Da so Angleži izgubili, se mi zdi kul, ker so hudi aroganten folk in ker je pijano angleško teslo nekaj najgršega, kar lahko srečaš,
- A ker bi Hrvate lahko vozili po svetu kot primer sosedov, kakšne ne privoščiš nikomur, jim uspehov vseeno ne privoščim.

Polfinale me zaradi druge in tretje alineje zato niti ni zanimal.

Ker tudi do novodobnih francoskih športnih kolektivov ne čutim nobenih simpatij, mi tudi za finale boljkone dol visi in mi je pravzaprav čisto vseeno, kdo ga bo dobil. No, morda vseeno ne bi rad potem še en teden v raznih Odmevih poslušal navdušenja nad hrvaškim navdušenjem.
igneus
# 13.07.2018 ob 10:37
Lesinar
Za Hrvaško, tu ni nobenega dvoma, Ivek navija za Hrvaško, saj je edina reprezentanca katerih priimke zna izgovarjati.
Kapitan Kljuka
# 13.07.2018 ob 12:45
Ti Dabanovič pa samo utihni, ker smo zaradi tebe ostali brez eura 2004...
UsAndThem
# 13.07.2018 ob 12:22
Naša majhnost sega predvsem v izbor gostov in ''strokovnih'' analitikov s strani javnega zavoda RTV Slovenija. Tu se najlepše vidi kako smo majhni in kdo nas majhne dela, ker nas njegovo oko takšne vidi.
Jehemusunce, kako niste uspeli vsaj za en dan G. Čeferina pripeljat v studio. Ali G. Keka... Na ZDF-u pa Oliver Kahn, Philipp Lahm, Lotar Mateus, itd.

In še enkrat. Vsaki državi iz srca privoščim zmage, tudi Hrvatom, nogometne ter takšne in drugačne. Najbolj pa, se ve da, Sloveniji.
Sedaj dopustujem pri njih in v sredo smo si z domačini v gostilni kjer sem spremljal tekmo petke talali ob njihovi zmagi. Športno smo si čestitali, pa so videli in vedeli, da navijam za Angleže. WTF???


Drugače pa za ANG in FRA navijam odkar gledam nogomet in tega ne mislim spreminjati. Niti za zlato HRV generacijo 98' nisem navijal, ne vem zakaj bi zdaj... Kaj za vraga temu modelu ni jasno?

Po naravi nisem ljubosumen in privoščljiv.

Ampak, navijati za njih pa mi ni treba (!) in če me pa nekdo vsak dan preko javnega zavoda že malo sili v to, potem pa se bom počasi tudi sam obrnil na nasprotno stran ter jasno in glasno viknil: B M K ZA HRV IN KAJ IMA O NJEJ POVEDATI EN DABANOVIĆ. Buhnedej, da izvem, da za ta klaveren kontribut dobivaš še (naš) honorar!

Pa to človek ne more verjeti....
bleeeee
# 13.07.2018 ob 10:37
Določena mera zavidanja je normalna. To še ni neprivoščljivost. Res je, da nekateri za Hrvate ne navijajo oziroma jim uspeha ne privoščijo iz principa, ker Hrvatom kot narodu pripisujejo neke kolektivne lasnosti, ki naj bi bile nezdružljive z našimi (bodimo iskreni, njihov nacionalizem je včasih res nadležen), in ker niso sposobni ločevati političnega dogajanja od vsakdanjega oziroma se poistovetiti z občutki, ki jih doživljajo (npr. na podlagi naših lastnih občutkov, ki smo jih doživljali septembra lani).

Prav tako pa sam ne bom navijal za Hrvate samo zato, ker so naši sosedje, ali samo zato, da bi dokazal, da sem sposoben preseči politične delitve. Do Hrvatov ne čutim nič večje afinitete kot do Francozov in bom navijal preprosto - za boljšega. Zaenkrat se mi zdi, da so bili to vendarle Francozi, bom pa priznal nasprotno, če Hrvaška osvoji SP.
tomo098
# 13.07.2018 ob 10:31
"A če Francozom ne privoščim uspeha, sem majhen??"

Najbrž. Verjetno.
mac77
# 13.07.2018 ob 13:32
Dabanovič nikoli ti ne bo oproščeno da si Hrvatom podaril gol. Tako da prosim ne omenjaj Hrvatov
fiston
# 13.07.2018 ob 13:17
Aja sem še pozabil. Modrić je Skomini j.... mater slovensko. Če ne bi bil nacionalist in ustaš, bi slovensko mirne duše lahko izpustil.
A takemu bi moral privoščiti, pa celo še navijati zanj ?

Hrvaški vezist je v sredo igral do 88. minute, ko ga je zamenjal rojak Mateo Kovačić . Na klopi za rezervne igralce je Modriću prekipelo po nedosojenem prekršku nad Cristianom Ronaldom , nakar je Skomini izrekel: "Je... ti mater slovensko v p..."

Ljubi vas Luka Modrić, vaše mamice pa še bolj. :)
Churchill W.
# 13.07.2018 ob 11:38
Naša majhnost je v tem, da jim ne privoščimo uspeha.

Brez zamere, ampak moja majhnost nima veze s tem ali navijam ali ne za Hrvate.
Moj “NE” nima veze s političnimi mahinacijami, ki so trenutno altualne. Nima veze z njihovo “Lepa naša”, z njihovim morjem, mojim “naj sosedu crknem krava “..... in vsem tem populizmom.

Dovolj dolgo že gazim to zemljo, bil se marsikje, spoznal takšne in drugačne ljudi (ljudi in NE politike!!!), da je moj “Nikoli za Hrvate” povezan samo s tem, da takih arogantnežev in nadutežev, da ne rečem nacionalistiov nisem srečal še nikjer!
Bivši uporabnik
# 13.07.2018 ob 10:39
Potem je njihova "veličina" v tem, da vidijo samo sebe, nato sebe in nobenega drugega. Kar je super lastnost, dokler gre za nesebičnost. Tega pa kocke ne poznajo.
Kazalo