Christopher Froome bo imel tudi na letošnji Dirki po Franciji odlične pomočnike. Foto: Reuters
Christopher Froome bo imel tudi na letošnji Dirki po Franciji odlične pomočnike. Foto: Reuters

Chrisu Froomu bodo do četrte zmage pomagali Geraint Thomas, Mikel Landa, Michal Kwiatkowski, Christian Knees, Vasil Kirjenka, Mikel Nieve, Sergio Henao in Luke Rowe.

"Pripravljeni smo in komaj čakam, da se Tour začne. Dirko obožujem. Občutek je takšen kot na nobeni drugi dirki," je povedal Froome, ki se na kriteriju Dauphine, generalki za Tour, letos ni izkazal.

Froome je na Dirki po Franciji prvič zmagal leta 2013, uspeh pa je ponovil leta 2015 in 2016.

Tudi tokrat velja za prvega favorita, navsezadnje ima Sky bržkone najmočnejšo zasedbo. Njegovi glavni konkurenti bodo Richie Porte (BMC), Alberto Contador (Trek-Segafredo), Nairo Quintana (Movistar) in Romain Bardet (AG2R-La Mondiale).

Ekipo za Tour de France 2017 je objavila tudi ekipa BMC, ki upa, da bo zadnji dan dirke na Elizejskih poljanah rumeno majico slavil Richie Porte. V ekipi so še Damiano Caruso, Alessandro De Marchi, Stefan Küng, Amaël Moinard, Nicolas Roche, Michael Schär, Danilo Wyss in olimpijski prvak v cestni vožnji Greg Van Avermaet.

104. Dirka po Franciji, ki jo boste lahko spremljali na TV SLO 2, se bo začela 1. julija s 14-kilometrskim kronometrom v Düsseldorfu.