Je ostalo še dovolj dinamita za Francoze? Zmaga Slovencev bi bila mali čudež. Foto: www.alesfevzer.com
Je ostalo še dovolj dinamita za Francoze? Zmaga Slovencev bi bila mali čudež. Foto: www.alesfevzer.com
Nikola Karabatić
Nikola Karabatić in druščina so v osmini finala hitro zlomili odpor Argentine. Foto: EPA

Francija, aktualni olimpijski in evropski prvak, je najboljša ekipa zadnjega desetletja. Slovenija jo je na velikih tekmovanjih premagala le enkrat, in sicer na domačem evropskem prvenstvu leta 2004. "Ni filozofije, moramo biti kompaktni in se čim bolje ruvati z njimi," pravi najizkušenejši v slovenski reprezentanci, vratar Gorazd Škof, ki brani za francoski Nantes. Poleg Škofa v Franciji nastopa še sedem slovenskih reprezentantov.

Denič: Francija je ekipa, ki ima vse
Slovenija je v torek popoldne v precej sproščenem vzdušju opravila enourni trening, po katerem se je selektor Boris Denič ozrl proti obračunu s Francozi. "Želje in hotenja so veliki, kar je normalno za to obdobje svetovnega prvenstva. Mi moramo fizično vzdržati tekmo, vse drugo ni sporno. Francozi so izjemno fizično pripravljeni, strelsko zelo dobri, hkrati pa radi pridejo na šest metrov. So torej ekipa, ki ima vse. Treba je proti njim vzdržati vseh 60 minut, kar je najtežje, saj stopnjujejo tempo. Njim se je prvenstvo dobesedno začelo proti Argentini, kjer so z malo več koncentracije pometli nasprotnika."

Stari znanci Karabatić, Omeyer, Guigou, Fernandez ...
Prvi zvezdnik ekipe Clauda Oneste je Nikola Karabatić, najboljši strelec na prvih šestih tekmah pa levo krilo Michael Guigou, ki je dosegel 27 golov. Tu so še zimzelena Jerome Fernandez in Thierry Omeyer, pa Guillaume Joli, Cedric Sorhaindo, mladi "levi" William Accambray, Valentin Porte, Xavier Barachet ... Zares vrhunska zasedba. Francozi so v Katarju še neporaženi. Edino točko so oddali v skupinskem delu proti Islandiji, ki pa je medtem že doma.

Srečanje v Dohi se bo začelo ob 19.00 po slovenskem času. Prenos bo na TVS 2 in na MMC-ju.

SVETOVNO PRVENSTVO - KATAR 2015

ČETRTFINALE, tabela

Sreda ob 16.30:
HRVAŠKA - POLJSKA

KATAR - NEMČIJA

Ob 19.00:

SLOVENIJA - FRANCIJA

ŠPANIJA - DANSKA

Iz Dohe

Aleš Vozel, @vozela1

Slovenci in Francozi so se srečali že na treningu
Rokometaši uigravali akcije za Francoze
Slovenci in Francozi so se srečali že na treningu
Rokometaši uigravali akcije za Francoze