Marte Olsbu Roiseland in Johannes Thingnes Boe sta se na premierni tekmi mešanih parov na svetovnih prvenstvih veselila zlata. Foto: Reuters
Marte Olsbu Roiseland in Johannes Thingnes Boe sta se na premierni tekmi mešanih parov na svetovnih prvenstvih veselila zlata. Foto: Reuters

Norvežana, ki sta tekmo končala brez kazenskega kroga in s šestimi popravami, sta srebrna Italijana Dorotheo Wierer in Lukasa Hoferja (0+5) prehitela za 13,4 sekunde. Bron sta osvojila Hanna Öberg in Sebastian Samuelsson (0+8) z zaostankom 20 sekund.

Najboljši biatlonec sveta Johannes Boe je na Švedskem osvojil zlato že v šprintu in mešani štafeti, srebro pa na zasledovalni tekmi. Roiselandova ima s tega SP-ja zlato iz mešane štafete.

Slovenska predstavnika Klemenčičeva in Drinovec sta morala kar štirikrat v kazenski krog, imela pa sta še 13 poprav, tako da so ju ob zadnji menjavi vodilni prehiteli za krog. To je pomenilo, da sta morala predčasno končali tekmovanju. Na koncu sta Slovenca zasedla 26. mesto.

Fak najprej stiskal pesti za slovenske biatlonce, nato pa za zagrebški Dinamo

Trener Velepec razočaran
"Danes smo pričakovali, da bomo tekmo končali. Tako da smo razočarani. Polona je naredila hudo napako pri streljanju leže. Enkrat zgreši vse strele gor, danes je štirikrat zgrešila dol, kar je napaka pri zavzemu položaja za streljanje," je pojasnil trener Uroš Velepec.

"Ne vem, zakaj prihaja do tega, dejstvo je, da tudi sama ne ve, kam gredo streli, in potem je zelo težko narediti dober rezultat na strelišču. Kot vedno poudarja, pa moramo biti potrpežljivi, iti naprej in delati na dolgi rok. Čeprav je danes zamujena priložnost, saj bi se brez kazenskega kroga lahko borili brez težav za mesta nekje okoli 15," je še povedal Velepec.

V petek bo na svetovnem prvenstvu prost dan, v soboto bosta na sporedu obe štafeti, v nedeljo pa še obe tekmi s skupinskim štartom.

Mešana štafeta dvojic:             *   
  1. NORVEŠKA            35:43,2 (0+6) 
     Olsbu Roeiseland/J. T. Boe        
  2. ITALIJA               +13,4 (0+5) 
     Wierer/Hofer                      
  3. ŠVEDSKA                20,0 (0+8) 
     Öberg/Samuelsson                  
  4. NEMČIJA                30,5 (0+6) 
  5. UKRAJINA               41,5 (0+5) 
  6. RUSIJA                 52,7 (0+5) 
  7. FRANCIJA             1:06,5 (0+10)
  8. AVSTRIJA             1:08,2 (0+5) 
  9. ČEŠKA                1:34,1 (0+4) 
 10. LATVIJA              1:34,3 (0+6) 
 ...                                   
 26. SLOVENIJA                   (4+13)

      * - kazenski krogi+poprave