Savdska Arabija je doživela polom na uvodni tekmi z Rusijo, pred drugo tekmo z Urugvajem pa so doživeli še neprijeten letalski incident. Foto: Reuters
Savdska Arabija je doživela polom na uvodni tekmi z Rusijo, pred drugo tekmo z Urugvajem pa so doživeli še neprijeten letalski incident. Foto: Reuters

Savdijci so na uvodni dan svetovnega prvenstva prejeli petardo s strani gostiteljice Rusije in so po splošni oceni obveljali za najslabšo izmed 32 reprezentanc udeleženk. V sredo jih čaka druga tekma v skupini A z Urugvajem, možnosti za napredovanje pa so pičle.

Med ponedeljkovim poletom v Rostov so imeli srečo v nesreči. Med pristajanjem je zagorel desni motor airbusa A319 družbe Rossiya Airlines. Nekateri igralci so s telefoni posneli strašljive podobe ognjenih zubljev, ki so plapolali izpod krila. Letalo je na koncu mirno pristalo s preostalima dvema delujočima turbinama.

"Savdska nogometna zveza zagotavlja, da so vsi člani reprezentance na varnem, potem ko je prišlo do tehnične napake na enem izmed motorjev letala, ki je ravno pristalo na letališču Rostov na Donu," so zapisali pri savdski zvezi na Twitterju.

Incident bržkone povzročil ptič
Ruska agencija Tass je sporočila, da bodo preiskovalci zvezne letalske agencije Rosaviacija skupaj s proizvajalcem Airbusom opravili temeljito preiskavo okoliščin dogodka, v katerem se nihče izmed članov posadke in potnikov ni poškodoval. Pilot je pred pristankom zaznal napako na enem od dveh glavnih motorjev, kar je pripeljalo do tega, da so bili iz izpušne šobe izpuščeni plameni, požarni alarm pa se ni sprožil. Po podatkih, ki so jih posredovali pri letalski družbi Rossiya, naj bi okvaro najverjetneje povzročil ptič, ki ga je vsesalo v turbino.

Posnetek enega izmed igralcev, ki ga je objavila savdska televizija Nsports24