Tour bo očitno doživel tudi tajsko eksotiko. Foto: EPA
Tour bo očitno doživel tudi tajsko eksotiko. Foto: EPA

tudi v Azijo.

Z organizatorji največjega kolesarskega spektakla na svetu se pogovarjajo Tajci, ki bi radi gostili Tour v letu 2016. Tajski turistični delavci so se sestali s francoskim organizacijskim odborom prejšnji mesec v Parizu.

Pogovore so označili za izjemno spodbudne. "Še vedno se pogovarjamo. Ne vemo, koliko etap bomo imeli. Tajska je odlična lokacija za tako prestižno dirko, da ne omenjam, da je kolesarstvo tu izjemno popularno," je povedal Thawatchai Arunyik, eden izmed tajskih pogajalcev.

Letos je Tour v 101. izvedbi gostoval tudi v Angliji, kjer je požel veliko zanimanje. Doslej je dirka potekala še v Nemčiji, Nizozemski, Belgiji, Irski, Švici, Španiji in Luksemburgu.

Quintana prihodnje leto v boj za zmago na Touru
Nairo Quintana, zmagovalec letošnje kolesarske Dirke po Italiji, je potrdil, da se leta 2015 vrača na Tour. Letošnjo dirko je izpustil, saj ga je njegova ekipa Movistar poslala na Dirki po Italiji in po Španiji, katero pa je s padcem predčasno končal.

Quintana je na Touru debitiral leta 2013 in takoj prikolesaril do drugega mesta. Letos ga na Touru ni bilo, kolesarski poznavalci pa ga za prihodnje leto uvrščajo med glavne favorite za skupno zmago.

"Po letošnji zmagi na Giru in padcu na Vuelti, ko sem bil vodilni, je moj glavni cilj za leto 2015 Tour. Trenutno je roka 75-odstotno gibljiva, menim, da se bo stanje v naslednjih tednih še izboljšalo," je pojasnil Quintana, ki bo sezono začel 19. januarja na dirki po San Luisu, nato ga čakajo dirke Pariz-Nica, po Kataloniji in Baskiji ter ardenske klasike. Nato se bo vrnil v domovino, kjer bo opravil višinske priprave, pred Tourom pa bo med 13. in 21. junijem nastopil še na Dirki po Švici.