Gašper Okorn računa na presenečenje v Stožicah. Foto: www.alesfevzer.com
Gašper Okorn računa na presenečenje v Stožicah. Foto: www.alesfevzer.com

Francozi si po polovici tekem v skupini C delijo prvo mesto s petimi zmagami in dvema porazoma. Manjkala bosta poškodovana Erjon Kastrati in Talor Battle. Vprašljiv je tudi nastop Bojana Radulovića, ki ima še vedno težave z zvitim gležnjem.

"Strasbourg je vodilna ekipa naše skupine in opravičuje vlogo favorita. V primerjavi z našo prvo tekmo v Franciji so se še dodatno okrepili z Bilanom, ki je še lansko sezono nastopal pri Cedeviti. Za raven tekmovanja so izjemno kakovostna zasedba, kar smo občutili že na naši prvi tekmi v Franciji, kjer smo večino srečanja bili dokaj nemočni. Tekmo v Stožicah lahko odigramo sproščeno in upamo na presenečenje. Nekaj je realnost, drugo pa so naše želje. Ne izobešamo bele zastave, saj igramo doma in smo neobremenjeni," je poudaril trener Gašper Okorn, ki je bil zelo jezen po petkovem visokem porazu v Ligi ABA v Zadru.

Kapetan Gregor Hrovat je dodal: "Francozi so favoriti srečanja, ampak ne bomo se predali. Verjamem, da lahko odigramo dobro tekmo. Dobro se bomo pripravili in upajmo, da tudi regenerirali. Strasbourg ima odlične posameznike, ampak v Stožicah bomo poskusili priti do presenečenja."

Olimpiji se zelo pozna naporen ritem tekem. V nedeljo so v državnem prvenstvu zmagali v Domžalah, s 84:75 so bili boljši od Heliosa. Že v petek jih čaka gostovanje v Ligi ABA v dvorani Laktaši pri Igokei. V nedeljo bo na sporedu zelo zanimiva tekma z Ilirijo v Tivoliju.

Skupina C, torek ob 20.00:
PETROL OLIMPIJA - STRASBOURG

Ob 20.30:
ESTUDIANTES - AEK ATENE

Sreda ob 20.00:
BAYREUTH - ROSA RADOM

Ob 20.30:
BANVIT - REYER VENEZIA

Lestvica:                            
REYER VENEZIA         7  5 2  +38 12 
STRASBOURG            7  5 2  +32 12 
BAYREUTH              7  4 3  +19 11 
ESTUDIANTES           7  4 3  +14 11 
BANVIT                7  4 3   -2 11 
AEK ATENE             7  3 4   +3 10 
PETROL OLIMPIJA       7  2 5  -45  9 
ROSA RADOM            7  1 6  -59  8