Abass Issah je med tednom navdušil z igro in dvema zadetkoma proti Helsinkom, zdaj je v Kranju dodal še gol in podajo. Foto: www.alesfevzer.com
Abass Issah je med tednom navdušil z igro in dvema zadetkoma proti Helsinkom, zdaj je v Kranju dodal še gol in podajo. Foto: www.alesfevzer.com
Jasmin Mešanović je v prvenstvu za Maribor prispeval hat-trick proti Aluminiju, zdaj pa še dve podaji z glavo za dva zadetka proti Gorici. Foto: www.alesfevzer.com
Zadetki s tekme Domžale - Aluminij
Maribor v štirih krogih dosegel 15 zadetkov
Pogovori in analiza po tekmi Triglav - Olimpija
Kapun: Res smo potrebovali to zmago
Zadetek Boatenga za piko na i visoki zmage Olimpije
Gola Štigleca in Suljića za vodstvo Olimpije z 0:2 in 0:3
Zadetek Savića za vodstvo Olimpije z 0:1 v Kranju

A pred obračunom 5. kroga čaka najboljša slovenska nogometna kluba še velika evropska preizkušnja, na katero odhajata z najlepšo mogočo popotnico. Olimpija sicer v Helsinkih pri HJK-ju po domačih 3:0 zgolj potrjuje preboj v izločilne dvoboje v kvalifikacijah za Evropsko ligo, veliko bolj vroč evropski četrtek se napoveduje v Mariboru, kjer se bo lovilo dva gola zaostanka proti Rangersom (1:3 v Glasgowu).

Savić zahrbtno prelisičil obrambo orlov
Olimpija s premešano zasedbo je proti Triglavu hitro prevzela pobudo in iskala vodilni gol, ki ga je dočakala sredi 1. polčasa. V 28. minuti so gostje kombinirali na levi strani, Tomislav Tomić je na robu kazenskega prostora našel Abassa Issaha, ki je preigraval in poslal žogo v sredino, kjer je spretni Stefan Savić izza hrbta prehitel kranjskega branilca Tilna Mlakarja, podstavil nogo in zatresel za 1:0. Takoj po zadetku je Triglav imel najlepšo priložnost za izenačenje. Do globinske podaje je prišel napadalec Tom Žurga, a mu je Olimpijin vratar Aljaž Ivačič zaprl pot in z obrambo preprečil hladno prho.

Trije goli zmajev v nadaljevanju
V drugem delu so zeleno-beli ponovili četrtkovo predstavo proti HJK-u, ko so z učinkovitostjo hitro razblinili vse upe Kranjčanov. V 55. minuti je bočni branilec Dino Štiglec s samostojnim prodorom podvojil vodstvo, vmes si je dvojno podajo izmenjal z Issahom. Po nizu hitrih podaj 'iz prve' je za 3:0 zabil Asmir Suljić, iz protinapada pa je za končnih 4:0 zatresel rezervist Kingsley Boateng.

Dobre volje v Helsinke in zlasti na derbi
Branilci naslova so v 4. krogu dočakali prvo ligaško zmago, medtem ko Triglav ostaja brez nje. Ljubljanska zasedba pod vodstvom začasnega trenerja Aleksandra Linte je potrdila dvig forme, v četrtek jo čaka še formalnost, ko bi morali ubraniti prednost treh golov v Helsinkih in potrditi preboj v playoff Evropske lige. A ključna je umiritev strasti z nizom pozitivnih izidov, saj bo prihodnjo nedeljo prvi osrednji derbi sezone 2018/19: Olimpija bo v Stožicah gostila Maribor.

Strelsko uspešna generalka za Rangerse
V Glasgowu poraženi, a v Prvi ligi vodilni Maribor je z delno spremenjeno postavo gostil Gorico, ki v prvih treh krogih prav tako še ni izgubila v novem prvenstvu. Mariborčani so v prvih treh krogih dosegli deset golov. V napadu so zaigrali z napadalno trojko Zahović-Mlakar-Mešanović in Dinom Hotićem na krilu.

Že po 22 minutah so vijoličasti vodili s 3:0, napadalna trojica je sejala kaos in strah v goriški obrambi. Najprej Jan Mlakar, ki se mu končno odpira v napadu, nato je Luka Zahović speljal gol Jasminu Mešanoviću, ki je vpisal še drugo asistenco na tekmi z glavo, prvič je bosanskega napadalca s predložkom zaposlil Hotić, drugič pa Aleks Pihler. Svoj piskrček k napadalnemu izbruhu je pristavil prvi podajalec lige Amir Dervišević, ki je s podajo iz kota našel glavo branilca Saša Ivkovića za še tretji zadetek Maribora v slabe pol ure.

Prekaljena asa za čistih 5:0
Ritem v sopari Ljudskega vrta je močno popustil, a po nizu menjav sta rezervista Dare Vršič in kapetan Marcos Tavares poskrbela za čisto petardo nad nemočnimi vrtnicami. 5:0 in skupno že 15 golov v štirih krogih novega prvenstva je več kot odlična generalka za četrtkovo povratno tekmo z Rangersi, ko morajo Škote premagati z vsaj dvema goloma prednosti. Na drugi strani je Gorica doživela boleč prvi poraz nove sezone.

Ibraimi prevaral vratarja Aluminija
Domžale so popravile slab vtis s prejšnje tekme, ko so v Murski Soboti prejele pet golov, proti Aluminiju s 3:1. Čeprav Domžalčani tekme niso začeli prepričljivo in so kar nekajkrat viseli, pa so prvih 45 minut dobili z 2:0. Povedli so v 35. minuti, ko je po podaji Adama Gnezde Čerina s približno 20 metrov z desne strani zadel Agim Ibraimi, pri čemer je z odskokom žoge matiral Luko Janžekoviča. Vodstvo je podvojil Shamar Nicholson v 40. minuti, potem ko je z glavo unovčil lepo podajo Matije Roma z desne strani.

Haljeta razblinil vse dvome o zmagi
V nadaljevanju so Kidričani prepolovili prednost prek spretnega Ibrahima Mensaha. A namesto gostujočega pritiska so se vrstile priložnosti ravbarjev, v 82. minuti je Ibraimi stresel vratnico, soloprodor je zapravil Senijad Ibričić. Vse dvome o zmagovalcu ob Kamniški Bistrici je razblinil rezervist Nermin Haljeta, ki je ob prvem stiku z žogo z diagonalnim strelom ukanil Janžekovića. Pomembna zmaga utehe za Domžale, ki najtesneje sledijo vodilnemu Mariboru, in drugi zaporedni poraz Aluminija, ki je štartal z dvema zmagama, zdaj pa je drugo mesto prepustil Domžalčanom.


PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 4. krog

TRIGLAV - OLIMPIJA 0:4 (0:1)
1.250; Savić 28., Štiglec 55., Suljić 69., Boateng 87.
: Udovič 91./Triglav

Triglav: Curanovič; Kuhar, Elsner, Alić, Kumer, Mlakar ( 64./Česen); Udovič, Tijanič, E. Kryeziu; Majcen, Žurga ( 46./Afoakwa).

Olimpija: Ivačič; Gajić, Ilić, Maskimenko, Štiglec ; Tomić, Putinčanin ( 63./Kapun), Suljić , Savić , Črnic ( 73./Boateng ); Issah.


MARIBOR - GORICA 5:0 (3:0)
3.000; Mlakar 10., Zahović 15., Ivković 22., Vršič 78., Tavares 90.

Maribor: Handanović; Klinar, Ivković , Šuler, Viler; Hotić, Dervišević, Pihler; Mešanović, Mlakar , Zahović .

Gorica: Sorčan; Hodžić ( 22./Curk), Tomiček, Lipušček, Celcer; Humar, Kolenc, Džuzdanović, Kotnik, Osuji; Filipović.


DOMŽALE - ALUMINIJ 3:1 (2:0)
500; Ibraimi 35., Nicholson 40., Haljeta 89.; Mensah 71.

Domžale: Mulalić; Rom, Dobrovoljc, Morris, Meljnak ( 46./Urh); Husmani, Ibraimi , Ibričić, Gnezda-Čerin, Mujan ( 88./Haljeta ); Nicholson ( 72./Hodžić).

Aluminij: Janžekovič; Jakšič, Martinović, Kontek, Gliha; Horvat, Petrović ( 67./Marinšek), Mensah , Vrbanec ( 86./Krajnc), Tahiraj ( 86./Trdina); Kidrič.

Ponedeljek ob 18.00:
RUDAR - MURA

Odigrano v soboto:
KRŠKO - CELJE 1:1 (1:0)
700; Mandić 4.; Lupeta 72.
LESTVICA

MARIBOR            4 3 1 0  15:2   10
DOMŽALE            4 3 0 1   9:7    9
ALUMINIJ           4 2 0 2   8:10   6
MURA               3 1 2 0   6:2    5
OLIMPIJA           4 1 2 1   6:4    5
GORICA             4 1 2 1   5:8    5
CELJE              4 0 3 1   6:7    3
KRŠKO              4 0 3 1   2:4    3
TRIGLAV            4 0 2 2   3:9    2
RUDAR              3 0 1 2   2:9    1
                                     
Zadetki s tekme Domžale - Aluminij
Maribor v štirih krogih dosegel 15 zadetkov
Pogovori in analiza po tekmi Triglav - Olimpija
Kapun: Res smo potrebovali to zmago
Zadetek Boatenga za piko na i visoki zmage Olimpije
Gola Štigleca in Suljića za vodstvo Olimpije z 0:2 in 0:3
Zadetek Savića za vodstvo Olimpije z 0:1 v Kranju