Olimpija je tretjič v seriji premagala Ritten. V Tivoliju so zmaji zmagali s 3:0, 6:2 in 4:1. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija je tretjič v seriji premagala Ritten. V Tivoliju so zmaji zmagali s 3:0, 6:2 in 4:1. Foto: www.alesfevzer.com

Prva tretjina se je končala brez golov, čeprav so Ljubljančani močno pritiskali in si priigrali številne priložnosti. V 28. minuti so zasluženo povedli. Aleš Kranjc je streljal od daleč, vratar Thomas Tragust je plošček odbil, a le do Žige Pešuta, ki ga je pospravil v mrežo. Ritten je bil v drugi tretjini najmanj enakovreden tekmec. Johan Eriksson je imel dve priložnosti za izenačenje, a se je izkazal vratar Žan Us. Južnim Tirolcem se je poznalo, da so v Ljubljano prispeli že dan pred tekmo.

Trije goli Olimpije v minuti in 13 sekundah
Na začetku zadnje tretjine so Ljubljančani v minuti in 13 sekundah dosegli tri gole. Ko je Ivan Tauferer sedel na kazenski klopi zaradi spotikanja, je najprej Žiga Pešut zadel prečko. Sašo Rajsar je ob prednosti igralca več iz bližine poslal plošček pod prečko po lepi podaji Žana Jezovška. Gostje so bili popolnioma raztreseni, trener Riku Lehtonen pa se ni odločil za pol minute odmora. Nik Simšič je s strelom z diagonalnim strelom z desne strani od daleč presenetil sicer odličnega Tragusta, ki ga je malo pozneje s strelom z desne strani ukanil še Jezovšek za 4:0. Častni zadetek za goste je v 54. minuti v protinapadu dosegel Andreas Lutz. Razmerje strelov je bilo 45:27 za Olimpijo.

Thomas Tragust je zbral 41 obramb. Vratar Rittna je v izjemni formi, čeprav je v zadnji tretjini dobil dva poceni gola. Na domačem ledu je v 120 minutah še nepremagan. Foto: www.alesfevzer.com
Thomas Tragust je zbral 41 obramb. Vratar Rittna je v izjemni formi, čeprav je v zadnji tretjini dobil dva poceni gola. Na domačem ledu je v 120 minutah še nepremagan. Foto: www.alesfevzer.com

V Ritten že dan pred tekmo
Zmaji bodo na šesto tekmo v Ritten odpotovali že v sredo. Po prespani noči na Južnem Tirolskem bodo imeli prvo priložnost za polfinale v četrtek ob 20.00.

Ljubljančani so tri domače tekme dobili s skupnim izidom 13:3, v Areni Ritten pa v 120 minutah še niso zadeli, prejeli pa so kar devet zadetkov.

Vnuk: Tudi pri vodstvu s 4:0 smo napadali
V nedeljo zvečer je bil Jure Vnuk jezen. Ni si predstavljal, da bodo njegovi izbranci na dveh tekmah na Južnem Tirolskem doživeli taka poloma. Napetost pred peto tekmo je bilo čutiti že pred prvim sodniškim metom. Po tekmi smo srečali sproščenega Vnuka, ki si seveda ne želi sedme tekme v soboto popoldne v Tivoliju.

"Ta serija je zelo izenačena. Ekipa je stopila skupaj, forma se vzpenja in to je dober znak pred odločilnimi tekmami. Pritiskali smo od prve minute, imeli smo zares veliko strelov in tudi njihov vratar je na koncu le popustil. Napadali smo vso tekmo. Tudi prvi vodstvu s 4:0 smo bili v napadalni tretjini," je bil zadovoljen Vnuk.

Pričakuje zavzet pristop od prve minute
"V Rittnu še nismo zadeli, zdaj gremo na pot že v sredo. Trening bomo imeli še v Tivoliju, po kosilu pa gremo na pot. Gremo v Brixen, ker v Rittnu ni hotela. Skušali bomo ponoviti predstavo z današnje tekme. Italijani me niso presenetili, saj sem jih analiziral, pristop na obeh gostujočih tekmah pa ni bil pravi. Če pristopimo zavzeto od prve minute, se takoj pozna," je še dodal Vnuk, ki upa, da bo Miha Zajc lahko zaigral v morebitnem polfinalu. Zelo se pozna, da ga ni v prvem napadu.

Jezovšek: V Rittnu mora končno plošček pasti v mrežo
"Vedeli smo, da je Ritten prišel v Ljubljano že v ponedeljek. Na to se nismo ozirali, ampak smo igrali svojo igro. Na začetku nismo zadeli, v zadnji tretjini pa se je odprlo. Tokrat smo dobro igrali v obrambi in tudi branili smo se zelo dobro ob igralcu manj," je poudaril Jezovšek, ki je prikazal najboljšo predstavo v tej seriji.

"V četrtek bomo spočiti in končno mora pasti en plošček v mrežo. Od začetka tekme moramo pritisniti na polno, saj nimajo izkušene ekipe in veliko mladih igralcev. Na obeh tekmah v Rittnu smo zelo slabo začeli. Po prejetih zadetkih smo nato popolnoma popustili. Res igrajo zelo dobro doma, poznajo svojo ledeno ploskev in vse jim je šlo po načrtih. Tragust se je izkazal, res zelo dobro brani v tej seriji. Trener nam je naročil naj veliko streljamo in v zadnji tretjini je dvakrat klonil od daleč," je še dodal strelec četrtega zadetka.

Jesenice v polfinalu s Pustertalom
Medtem so Jeseničani ekspresno napredovali v polfinale, potem ko so s 4:0 izločili Asiago. Tam jih čaka najboljše moštvo rednega dela Pustertal. Serija se začne 1. aprila.

ČETRTFINALE, peti tekmi:
SŽ OLIMPIJA (2) - RITTEN (5) 3:2
4:1 (0:0, 1:0, 3:1)
1.120; Pešut 28., Rajsar 43., Simšič 43., Jezovšek 44.; A. Lutz 55.

SALZBURG MLADI (3) - LUSTENAU (6) 3:2
3:2 (1:0, 0:1, 2:1)

Igrajo na štiri zmage. Šesti tekmi bosta v četrtek.


Polfinale, ponedeljek, 1. aprila:
PUSTERTAL (1) - SIJ ACRONI JESENICE (8)
Igrajo na tri zmage.