Oplast Kobarid se bo boril za preboj med 12 najboljših ekip v Evropi. Foto: Drago Perko
Oplast Kobarid se bo boril za preboj med 12 najboljših ekip v Evropi. Foto: Drago Perko

Tekmeci Primorcev za eno od prvih dveh mest, ki vodita v elitni del Lige prvakov, to je med 12 najboljših ekip, so španski Inter FS, nizozemski Hovocubo in ukrajinski Lokomotiv Harkov. Glavni in edini favorit turnirja je Inter, drugi trije pa se bodo borili za preostalo mesto.

"O favoritu ne gre izgubljati besed. To so Španci. Z njimi se ne obremenjujemo preveč. Moramo se ukvarjati s prvo tekmo z Ukrajinci in potem z Nizozemci. Kar nekaj časa smo se pripravljali na Ukrajince. Te tekme ne smemo izgubiti, vsaj točko moramo izvleči. Potem bodo na vrsti Nizozemci, ki so mogoče malo manj uigrani kot Ukrajinci, ampak tehnično zelo sposobni. Med nami tremi naj bi se bil boj za drugo mesto, Španci pa so v tem trenutku premočni za vse tri," meni trener Oplasta Saša Leban, ki poudarja, da so vsi fantje zdravi in da motivacija raste iz dneva v dan: "Prav veselimo se že prve tekme."

V pretekli sezoni je Slovenijo zastopala Litija, ki se je prebila v elitni krog, nato pa tam tudi obstala v družbi slovaškega Slov-Matica, srbskega Ekonomca iz Kragujevca in moskovskega Dinama, ki je pozneje v finalu izgubil proti Barceloni.

LIGA PRVAKOV

SKUPINA 4, Nova Gorica

Četrtek ob 17.30:
INTER FS - HOVOCUBO

Ob 20.00:
OPLAST KOBARID - LOKOMOTIV HARKOV

Petek ob 17.30:
LOKOMOTIV HARKOV - INTER FS

Ob 20.00:
OPLAST KOBARID - HOVOCUBO

Nedelja ob 14.00:
HOVOCUBO - LOKOMOTIV HARKOV

Ob 16.30:
INTER FS - OPLAST KOBARID

V elitni krog Lige prvakov (med 12 najboljših) se uvrstita prvi dve ekipi.