Nik Pem je z dvema zadetkoma zagotovil veliko zmago Jeseničanom. Foto: www.alesfevzer.com
Nik Pem je z dvema zadetkoma zagotovil veliko zmago Jeseničanom. Foto: www.alesfevzer.com
Clarke Saunders je bil najzaslužnješi za zmago slovenskih prvakov. Foto: www.alesfevzer.com

V polfinalu igrajo na tri zmage, železarji pa so prišli do pomembne prednosti. Zdaj lahko z dvema zmagama v Podmežakli dvignejo vstopnico za finalno serijo, ki se začenja 2. aprila.

Saunders nepremagljiv v prvi tretjini
V uvodni tretjini so imeli italijanski prvaki premoč (streli 14:5), a je bil vratar Clarke Saunders vedno na pravem mestu. V 10. minuti je Urban Sodja poskrbel za vodstvo železarjev.

Eisath zrežiral preobrat
Gostitelji so izenačili na začetku druge tretjine, ko je bil natančen Alexander Eisath. Isti igralec je v 35. minuti zadel za vodstvo Rittna, ki pa je trajalo le dve minuti in 13 sekund. Po podaji Adisa Alagića je izenačil Nik Pem.

Kalan izsilil podaljšek
Tudi zadnjo tretjino so branilci naslova v Alpski ligi začeli odlično, Daniel Tudin je ukanil Saundersa v 42. minuti. Italijani so bili že blizu zmage, a je Luka Kalan štiri minute pred koncem rednega dela izsilil podaljšek.

V končnici ni kazenskih strelov, odloča zlati gol. Jeseničani so imeli na začetku podaljška igralca več, saj je bil ob koncu zadnje tretjine izključen Julian Kostner. Odločitev je padla v 68. minuti, ko je po podaji Alagića drugi zadetek na tekmi dosegel Pem.

Razmerje v strelih na vrata je bilo kar 47:22, sijajni Saunders je zbral 44 obramb. Druga tekma bo v soboto ob 18.00 v Podmežakli.

Polfinale, prvi tekmi:
RITTEN - SIJ ACRONI JESENICE
* 3:4 (0:1, 2:1, 1:1)
680; Eisath 22., 35., Tudin 42.; U. Sodja 10., Pem 38., 68., Kalan 56.

* - v podaljšku

ASIAGO - PUSTERTAL
5:4 (2:0, 3:1, 0:3)

Igrajo na tri zmage. Preostali termini tekem so 24., 26., 28. in 31. marec. Finale se bo začel 2. aprila.