Peter Prevc je dobro opravil s prvo pravo tekmo v novi sezoni. Foto: EPA
Peter Prevc je dobro opravil s prvo pravo tekmo v novi sezoni. Foto: EPA

Prevc je v prvi seriji s skokom 104,0 m zasedal četrto mesto, nato pa je v finalu pristal pri 110,5 m in se zavihtel na zmagovalni oder, s katerega je izrinil brata Ceneta (105,5/107,5 m).

Drugouvrščeni Geiger (107/104,5 m) je po zaslugi dobrega prvega skoka obdržal slabe tri točke naskoka, razred zase na tekmi pa je bil Kubacki, ki je imel najdaljša skoka v obeh serijah. V prvo je pristal pri 109,5 metra, v drugo pa kar pri 112,5 metra.

Pred več sto gledalci je med Slovenci četrto mesto osvojil že omenjeni Cene Prevc (105,5/107,5 m), Miran Zupančič (99,0/107,0) je bil 10. in Jaka Hvala 13. (100,0/104,0 m).

V prvi seriji skočil preveč na silo
"Morda se mi pozna, da je to prva tekma in v prvi seriji sem skočil preveč na silo. V drugo je bilo bolje, a na koncu je bil izid lep in premagal sem brata. Čaka me še vadba pristanka,"
se je nekoliko pošalil Peter Prevc in dodal, da ga ogorčen boj čaka tudi v nedeljo, kjer si želi tudi lepši doskok, saj mu je v današnji drugi seriji zmanjkal telemark.

Novo pravilo: Merjenje razkoraka pred nastopom
Posebnost tekme je bilo tudi novo merjenje dresov, ki bo začelo veljati pozimi. Gre predvsem za to, da bi preprečili drobne goljufije pri opremi, zato po novem opreme po merjenju ne bo več dovoljeno prilagajati telesu. "To, da merijo razkorak tik pred nastopom, danes ni delalo težav. Sam idejo podpiram, podpiram vse ideje, če so smiselne, in ta je. Predtem je bilo preveč sive cone in pravila so enaka za vse," je še dejal trenutno najboljši slovenski skakalec.

Nedeljska tekma pod Šmarjetno goro se bo s prvo serijo začela ob 9.00.