Staš Skube se je razigral v drugem polčasu. Na koncu je dosegel devet golov. Foto: www.alesfevzer.com
Staš Skube se je razigral v drugem polčasu. Na koncu je dosegel devet golov. Foto: www.alesfevzer.com
Celje Pivovarna Laško
Celjani so dobro ustavili Michala Szybo, ki ne igra na ravni predstav s svetovnega prvenstva. Zunanji igralci Velenja so dolžniki finala. Foto: www.alesfevzer.com
Celjani le še korak od 19. zvezdice

Poleten začetek Celjanov, ki so po treh golih Mihe Zarabca ušli na 5:2. Ob izključitvi Vida Poteka so se domači približali na 4:5, pri tem pa je Mario Šoštarič zapravil še priložnost za izenačenje.

Razigrani Celjani, bledi Velenjčani
Kazen je sledila, saj so Celjani napravili delni izid 3:0. Gol za 8:4 je Žvižej zabil ob igralcu manj. Trener Gregor Cvijić je vzel minuto odmora. Velenjčani so se mučili v napadu, tudi v trenutkih, ko so imeli igralca več. Kljub temu so se ose uspele približati na -1 (8:9). A temu je spet sledil padec Gorenja, napake so se vrstile, kar so razigrani gostje znali izkoristiti. Ob koncu polčasa so povedli s 15:10. Pivovarji so dobro odrezali Staša Skubeta.

Burić, Medved, Šoštarič in Skube priigrali priključek, preobrata ne
V drugem delu so Celjani spet povedli s petimi goli razlike (21:16), nato pa se je ustavilo. Gorenje na čelu z vratarjem Benjaminom Burićem je strnilo obrambne vrste, nato pa dobesedno na krilih Šoštariča in Nika Medveda v 45. minuti uspelo ujeti domače (21:21). Razigral se je tudi Skube. Sledila je izenačena tekma "gol za gol". V 56. minuti je Blaž Blagotinšek zadel za 28:26, tako da je domači trener spet vzel minuto odmora. Osam kljub velikim naporom ni uspelo še enkrat ujeti gostov. Dokončno jih je pokopal Blagotinšek z golom za 30:28.

Pivovarji imajo tako možnost, da 19. naslov državnih prvakov potrdijo v četrtek, ko je v Zlatorogu na sporedu tretja tekma.


Niko Medved: "Znova smo dokazali, da smo dobra in bojevita ekipa. V prvem polčasu je šepala naša igra v obrambi in napadu. Celjani so nam ušli, njih pa je vedno težko dohiteti. V drugem polčasu smo strnili naše vrste, tudi naši privrženci so nas ponesli, na koncu pa je izostal kanček sreče, a tudi kakšen atom moči."

Luka Žvižej: "V drugem polčasu se je zgodil padec v naši igri, a nikoli nismo zaostali, kar je tudi najbolj pomembno. Zdržali smo pritiske z vseh strani. Najprej moramo analizirati našo igro in se hitro regenerirati ter pripraviti za četrtkovo tekmo."

Blaž Blagotinšek: "V Velenju je vselej težko igrati, današnji dvoboj pa je bil bržkone najtežji v tej sezoni, saj je odločal o prvaku. Zmage sem vesel, najbolj pomembno pa je, da na četrtkovi tekmi znova 'stisnemo' ter na domačem igrišču dosežemo tako želeno tretjo zmago."


1. NLB LEASING LIGA, finale

Druga tekma:
GORENJE - CELJE PIVOVARNA LAŠKO 0:2
28:31 (12:16)

Gorenje Velenje: B. Burić, Ferlin, Božović, Medved 5, S. Burić 2, Ovniček, Szyba 3, Skube 9 (1), Šoštarič 6, Kleč, Gams, Nosan, Dujmovič 2 (2), Bećiri, Papež 2.

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Skok, Blagotinšek 4, Ivić, Žuran, Janc 1, Razgor 1, Suholežnik, Marguč, Poteko 1, Miklavčič 5, Slišković 9 (1), Zarabec 7, Kodrin, Žvižej 3 (1), Fižuleto.

Sedemmetrovke: 3/4; 2/5

Izključitve: 8 min; 14 min.



Četrtek ob 19.00:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - GORENJE


Morebitni tekmi:
Sobota ob 16.00:
GORENJE - CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Sreda, 3. junija, ob 19.00:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - GORENJE

V odebeljenem tisku je izid v zmagah, igrajo na tri zmage.

Celjani le še korak od 19. zvezdice