Odbojkarice Nove KBM so se prebile v osmino finala. Foto: BoBo
Odbojkarice Nove KBM so se prebile v osmino finala. Foto: BoBo

V uvodnem nizu so mariborske odbojkarice zaigrale zelo dobro, si ob prvem tehničnem odmoru priigrale štiri točke prednosti, tolikšna je bila njihova prednost tudi ob drugem tehničnem odmoru. Tudi v končnici je bil ritem slovenskih prvakinj na visoki ravni in zlahka so dobile niz (18:25).

Drugi in tretji niz sta minila v boljši igri gostiteljic. Mariborska ekipa si je privoščila nekaj napak, tudi sprejem ni bil na ravni in domačinke so to s pridom izrabile. Zraven tega so nekaj točk dosegle tudi z blokom. Četrti niz je prinesel novi preobrat. Mariborska vrsta je povedla z 8:4 in 16:9, njena igra je bila spet zbrana, v napadu učinkovita in v obrambi zanesljiva, po vodstvu 23:17 je bilo jasno, da bo o zmagi odločal peti niz.

Do sredine niza je bila igra izenačena, nato pa je mariborska vrsta zagospodarila na igrišču, si priigrala nekaj točk prednosti, ki so v ekipi gostiteljic povzročile nervozo, pri vodstvu Štajerk 12:7 pa so se vdale (7:15).

"Naša ekipa je prikazala zrelo in zanesljivo igro z le osmimi napakami, šest od tega v drugem nizu. Poleg tega so bile naše igralke od gostiteljic uspešnejše tudi v bloku, tako da je naša zmaga zaslužena," je povedal pomočnik trenerja Nove KBM Branika Matjaž Hafner.

Tekmice Mariborčank v osmini finala bodo igralke italijanske ekipe Prosecco Doc-Imoco Conegliano.

Slovo Braslovčank
Odbojkarice Braslovč so izgubile tudi povratno tekmo 2. kroga Pokala challenge. Potem ko je švicarski Düdingen v Braslovčah zmagal s 3:1, je bil z istim izidom boljši tudi na domačem igrišču. Braslovčanke so prvi niz izgubile s 14:25, drugega dobile s 25:23, v naslednjih dveh pa ostale na 22. oziroma 23. točki.

Braslovčanke so dobile še dodatni elan, potem ko so prejšnji teden v državnem prvenstvu prve premagale Luko Koper. A žal vse to niso izkoristile, Švico pa zapuščajo s podobnimi vtisi, kakor so jih imele po prvi tekmi. Tudi tokrat se je izkazalo, da za tekmicami ne zaostajajo veliko, imele so svoje priložnosti, mogoče tudi za napredovanje, a zaradi nihanja v sprejemu jih niso izkoristile. Švicarka tujska legija, v kateri glavno vlogo igrajo Američanke, je za odtenek manj grešila, tako da se je prvo evropsko popotovanje mlade ekipe iz Savinjske doline ekspresno končalo.

POKAL CHALLENGE (Ž), 2. krog, povratna tekma:
DÜDINGEN - Braslovče 1:3
3:1 (14, -23, 22, 23)

Düdingen:
Laković 15, Atherstone 16, Hahn, Gräslli 7, Vanis 3, Marbach 2, Lejczyk 3, Niederhauser, Trösch 1, Elliott 11, Mayfield 16, Knutti.

Braslovče: Bedjanič, Turnšek, Zbičajnik 2, Rituper, Vovk 6, Jerman, Muhovic 1, Markovič 20, Mihevc 14, Marovt, Mihalinec 12, Vodlan 1, Hribernik 6.





POKAL CEV (Ž), 1/16 finala, povratni tekmi:
CRVENA ZVEZDA - Calcit Volleyball 3:0
3:1 (21, 11, -17, 22)

Sagres Neuchatel - NOVA KBM BRANIK 2:3
2:3 (-18, 17, 17, -18, -7)

Sagres Neuchatel: Da Silva 16, Bulliard, Halter 1, Cyr 4, Fabien, Girard, Field 11, Boketsu 9, Wigger 9, Luft 22.

Nova KBM Branik: Mlakar 24, Potokar 4, Kaučič 8, Ajnihar, Sužnik, M. Planinšec, Najdič 3, Starčević 17, S. Planinšec 10, Sobočan 4, Pintar, Eržen.

Izidi prvih tekem so v krepkem tisku.