Arda Turan je napadalno usmerjen vezist, ki je odlično tehnično podkovan. Lahko igra v vezni liniji in tudi na krilu. Foto: Reuters
Arda Turan je napadalno usmerjen vezist, ki je odlično tehnično podkovan. Lahko igra v vezni liniji in tudi na krilu. Foto: Reuters

V Barceloni je vse pripravljeno za volitve in ker klub trenutno nima predsednika, je v pogodbi možnost, da novo vodstvo katalonskega velikana za 30,6 milijona evrov Ardo proda Atleticu nazaj. To možnost ima do 20. julija. Turški reprezentant bo sicer z Barco podpisal petletno pogodbo. Po Aleixu Vidalu je to druga okrepitev Barcelone v tem prestopnem roku.

Turan prihaja kot menjava za Xavija, ki je po letošnji sezoni zapustil matični klub. Barca, ki je v pretekli sezoni osvojila vse tri lovorike, ima še naprej kazen in ne sme registrirati novih nogometašev. Tako še ni znano, kaj bo z Ardo. Turški nogometaš je sicer pred časom dejal, da bi lahko do januarja, ko se izteče Barcina kazen, igral kot posojen za Galatasaray, pripravljen pa je igrati tudi za Barcelonino B-ekipo.

28-letni Carigrajčan je zadnja štiri leta igral za Atletico Madrid, s katerim je osvojil Evropsko ligo, špansko prvenstvo in zaigral v finalu Lige prvakov. V mlajših selekcijah je igral za Galatasaray, še vedno pa je velik navijač slovitega carigrajskega kluba. Za turško izbrano vrsto je zbral 81 nastopov in zabil 14 golov.