Alja Koren je bila tokrat med boljšimi igralkami Krima. Foto: BoBo
Alja Koren je bila tokrat med boljšimi igralkami Krima. Foto: BoBo

Tam jih čakajo še tekme z madžarskim Györom, ruskim Rostovom in danskim Midtjyllandom, krimovke pa bodo po zadnjem porazu s seboj prinesle le dve točki zaradi domače zmage nad danskimi tekmicami. Poleg njih je dve točki v drugi del tekmovanja prenesel še Midtjylland, Bukarešta in Györ šest, Nyköbing in Rostov-Don pa štiri točke.

Ljubljančanke so tekmo zelo dobro odprle, saj je v napadu blestela Alja Koren (trije zadetki v prvih 11 minutah), v vratih pa Miša Marinček. Z nekaj obrambami je spravlja v obup domače zvezdnice, ob tem so ji nalogo olajšale tudi soigralke, saj so dobro ustavile nevarno domačo navezo Kristina Kristiansen-Sarah Iversen.

Krimovke so v 25. minuti po golu Nine Zulić povedle že s 7:10, a je Dankam uspel delni niz 3:0 za izenačenje. Potem ko so prvi polčas dobile z 11:12, so slovenske prvakinje že v 32. minuti zaostajale (13:12). A kmalu je sledil nov preobrat in gostujoča prednost z 18:20. Danske prvakinje so nato naredile delni niz 3:0, v zaključku pa je gostje pokopal petminutni strelski mrk. Danke so v 56. minuti prvič na tekmi povedle z dvema goloma prednosti (26:24), po zgrešeni sedemmetrovki Anete Benko pa je bilo jasno, da bodo prednost ubranile.

Najboljši strelki v ekipi Uroša Bregarja sta bili Benkova in Korenova s po petimi zadetki. Tekmovanje se bo nadaljevalo januarja.

"Tekma je bila zelo podobna prvi medsebojni tekmi. Takrat smo imeli srečo mi, tokrat jo je imel Nyköbing. V drugem polčasu smo naredili preveč napak, kar so domačinke izkoristile. Sedaj nas čaka svetovno prvenstvo, kasneje bo nekaj premora. V januarju nas čakajo nove težke priprave na zahtevne tekmice. Imamo zelo mlado ekipo in v glavnem delu lige prvakinj nas čakajo prave preizkušnje," je povedal trener Krimovk Bregar.

Liga prvakinj 6., zadnji krog, skupina A:
NYKÖBING FALSTER - KRIM MERCATOR 28:26 (11:12)
J. Westberg 5, K. Kristiansen in Olsen po 4; Benko in Koren po 5, Stanko in Perederij po 4, Omoregie 3, Barič in Zulić po 2, Tsakalou 1. Sedemmetrovke: 2/2; 2/4
Izključitve: 0 min; 4 min

CSM BUKAREŠTA - VISTAL GDYNIA
34:22 (17:14)

Vrstni red: Bukarešta 10, Nyköbing 8, Krim 6, Gdynia brez točk.

Skupina B:
ROSTOV DON - MIDTJYLLAND 27:20
GYÖR - BREST 26:17

Györ 10, Rostov 8, Midtjylland 6, Brest brez točk.

Skupina C:
VARDAR - THÜRINGER 29:21
LARVIK - FERENCVAROS 21:30

Vardar 12, Ferencvaroš 8, Thüringer in Larvik po 2.

Skupina D:
BUDUĆNOST - KRISTIANSAND 26:23
METZ - BIETIGHEIM 27:21

Metz 10, Budućnos in Bietigheim po 6, Kristiansand 2.