Nogometaši Tottenhama se veselijo preboja med najboljših 16. Foto: Reuters
Nogometaši Tottenhama se veselijo preboja med najboljših 16. Foto: Reuters

Londončani so morali v zadnjem krogu obiskati Camp Nou, Inter pa je na drugi strani gostil že odpisani PSV. Barcelona je tako rekoč celo tekmo vodila z 1:0 in Tottenham je bil v škripcih. Njihove muke je odrešil Lucas Moura, ki je zadel v 85. minuti.

Mauricio Pochettino po tekmi ni mogel skrivati veselja. Foto: Reuters
Mauricio Pochettino po tekmi ni mogel skrivati veselja. Foto: Reuters

Pochettino: Velik dosežek za naš klub
"Presrečen sem, predvsem za navijače. To je res velik rezultat za naš klub," je bil navdušen trener Mauricio Pochettino. Argentinski strateg je dodal: "Trpeli smo, saj ob zadnjem žvižgu nismo poznali razpleta tekme v Milanu. To sta bili najtežji minuti v mojem življenju. Res sem srečen."

Statistika je bila premalo za zmago
Na drugi strani je Inter s Samirjem Handanovićem potreboval boljši izid od Tottenhama, a je proti PSV-ju osvojil le točko. Statistika je bila popolnoma na strani gostiteljev (streli 22:6, posest žoge 65‒35), a gostiteljem nikakor ni uspelo najti poti do drugega gola, ki bi jih popeljal med najboljših 16, tako se morajo potolažiti z nadaljevanjem v Evropski ligi.

Pravico v Liverpoolu je delil Damir Skomina. Foto: Reuters
Pravico v Liverpoolu je delil Damir Skomina. Foto: Reuters

Salah odrešil Redse
Do zadnjih minut je trepetal tudi vodilni klub angleškega prvenstva Liverpool, ki je z 1:0 ugnal Napoli. Rdeči so za napredovanje potrebovali zmago, po golu Moja Salaha so dolgo vodili z 1:0, a vseeno trepetali do zadnjega žvižga Damirja Skomine. Gostitelji so prevladovali in si pripravili ogromno priložnosti (streli 22:8), a je bil v vratih Italijanov odlični David Ospina, ki je gostitelje spravljal v obup ‒ predvsem Sadia Maneja.

Čudežna obramba Alissona
Srca Liverpoolovih privržencev so zatrepetala v 92. minuti, ko se je Arkadiusz Milik znašel v priložnosti, a je Alisson čudovito posredoval. Liverpool je pred sezono za Brazilca odštel rekordnih 66,8 milijona funtov, na kar se je po tekmi spomnil tudi domači strateg Jürgen Klopp: "Če bi vedel, da je Alisson tako dober, bi plačali dvakrat toliko. Nimam besed za njegovo obrambo, to nas je danes rešilo. Ne morem biti bolj ponosen na svoje fante." V tej skupini je med 16 napredoval še Paris SG, ki je v Beogradu brez težav premagal Crveno zvezdo s 4:1.

Jan Oblak se je nekajkrat res izkazal. Foto: Reuters
Jan Oblak se je nekajkrat res izkazal. Foto: Reuters

Oblak tretjič zapored brez prejetega zadetka
Atletico Madrid je pri Bruggeu le remiziral (0:0) in s tem izgubil prvo mesto v skupini A. Na vrh se je z gostujočo zmago pri Monacu zavihtela Borussia Dortmund. Jan Oblak je na prvih treh tekmah prejel kar šest golov, na zadnjih treh pa je vselej zaklenil vrata.

Klopp imel toliko adrenalina, da bi lahko polnil steklenice