Olimpija in Aluminij sta se lani srečala v finalu pokala, v Stožicah je bilo tedaj 6:1. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija in Aluminij sta se lani srečala v finalu pokala, v Stožicah je bilo tedaj 6:1. Foto: www.alesfevzer.com

Na razmočeni zelenici v Stožicah so povedli v 10. minuti, s prostega strela s približno 20 metrov je zadel Rok Kronaveter. Natančno je streljal z nizkim udarcem ob vratnici. Vodstvo je v 19. minuti po protinapadu in lepi podaji Asmirja Suljića v prazen prostor v globino povišal Stefan Savić.

V 43. minuti se je izkazal gostujoči vratar Matija Kovačić, ki je z atraktivno parado ubranil mojstrsko izveden prosti strel Siniše Brkića.

Razmerje v strelih v okvir vrat je bilo v prvem polčasu 4:0, domači so imeli tudi več časa žogo v svoji posesti (57:43 odstotkov).

V 69. minuti je Kronaveter še enkrat zatresel mrežo, uspešen je bil z 11-metrovke. Sodnik Nejc Kajtazović jo je dosodil po prekršku Sanina Muminovića nad Juciejem Lupeto. Pet minut pred koncem tekme je drugič zadel še Savić po lepi kombinaciji Kronavetra in rezervista Roka Kidriča. Nekdanji igralec Aluminija je podal z leve strani, Saviću pa iz bližine z glavo ni bilo težko spraviti žoge za hrbet Kovačića.

Bogatinov spočil nosilce
Olimpija se je s Kidričani doma srečala tudi pred devetimi dnevi v Prvi ligi TS, ko je z dvema zadetkoma ob koncu zmagala z 2:0. Tedaj se je Aluminij precej bolje upiral. Tokrat je trener Oliver Bogatinov precej premešal začetno postavo in na klopi pustil nekatere nosilce igre (Dejan Petrovič, Lucas Mario Horvat, Matic Vrbanec, Luka Štor, Jure Matjašič ...), saj več upanja polaga v prvenstvo, kjer se Štajerci še borijo za Evropo. Edino pravo priložnost je že v prvem polčasu zapravil Niko Leko.

Drugega finalista bomo dobili v sredo v Murski Soboti. Maribor je prvo tekmo proti Muri dobil z 1:0.

Sorodna novica Olimpija dobila prvi polfinalni obračun v Kidričevem

Polfinale, povratni tekmi

OLIMPIJA - Aluminij 4:0 (2:0) 2:1
300; Kronaveter 10., 69./11-m, Savić 19., 86.

Olimpija: Vidmar, Boakye, Bagnack, Maksimenko, Štiglec (76./Jurčević), Tomić (76./Valenčič), Brkić, Kronaveter, Suljić, Savić, Lupeta (76./Kidrič).

Aluminij: Kovačić, Koblar, Martinović, Kontek, Marinšek, Muminović, Čermak, Leko (61./Petrovič), Ivančić (68./Amuzie), Maloku, Trdina (76./Vrbanec).

Sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj)


Sreda ob 19.30:
MURA - MARIBOR 0:1

V odebeljenem tisku sta izida prvih tekem. Finale bo v četrtek, 30. maja, v Celju.

Olimpija zanesljivo v finale pokala