Chievo je za Valterja Birso po Genoi, Torinu in Milanu četrti klub v Italiji. Foto: EPA
Chievo je za Valterja Birso po Genoi, Torinu in Milanu četrti klub v Italiji. Foto: EPA
Ezequiel Lavezzi in Miral Samardžić
Miral Samardžić se je na prijateljski tekmi proti Argentini prejšnji mesec takole boril z Ezequielom Lavezzijem. Foto: Reuters

27-letni Šempetrc bo tako z Boštjanom Cesarjem in Dejanom Lazarevićem sestavljal pravo malo slovensko kolonijo v tem klubu, ki se je v prejšnji sezoni do predzadnjega kroga boril za obstanek. Priprave na nove izzive so rumeno-modri začeli prav danes.

"Zadovoljen sem. Sem prihajam po sezoni, v kateri mi je v prvi polovici šlo zelo dobro, potem malo manj. Tu želim prikazati najboljše, kar znam, da bi poplačal zaupanje kluba. S trenerjem Eugeniem Corinijem sem govoril, njegove besede so bile zelo pomembne, da sem podpisal pogodbo. Verjame vame. Že dalj časa me spremlja, zato želim biti dobro pripravljen," je ob prestopu za klubsko spletno stran povedal Birsa.

Klub že dobro pozna
O novi sredini ve veliko že zaradi tega, ker si med reprezentančnimi akcijami deli sobo z Bojanom Jokićem, ki je za Chievo igral pred leti. "Tudi z Boštjanom sem se v zadnjih dneh veliko pogovarjal. Poleg tega že nekaj let igram v Italiji in poznam moštvo."

Chievo naj bi v novi sezoni igral v osnovni postavitvi 4-3-1-2. Birsa bo najbrž dobil priložnost za obema napadalcema, kjer je lani jeseni navduševal pri Milanu in v Serie A dosegel dva zadetka. Nogometaši iz Verone upajo, da bodo posegli po višjih mestih na lestvici kot v zadnji sezoni, poleg Birse je najodmevnejša okrepitev nekdanji napadalec Barcelone in Milana Maxi Lopez. Argentinec je prišel iz Sampdorie. Chievo je medtem zapustil eden ključnih igralcev v zadnjih letih, Francoz Cyril Thereau (27 zadetkov), ki se je preselil v Udinese.
Samardžić na Kantridi
Nov klub je našel še en slovenski reprezentant. Jeseničan Miral Samardžić se iz moldavskega Šerifa, kjer je bil kapetan, po štirih letih vrača zelo blizu domovini. 27-letni osrednji branilec, nekdanji član Triglava in Maribora, je podpisal dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja z Rijeko, ki jo vodi Matjaž Kek.