Veselje Alena Fetića po zadetku za izenačenje na 1:1. Foto: www.alesfevzer.com
Veselje Alena Fetića po zadetku za izenačenje na 1:1. Foto: www.alesfevzer.com
Futsal: Mariborčani klonili pred Interjem

Slovenski prvaki so srečanje proti večkratnim španskim in evropskim prvakom pred 3.000 gledalci začeli pogumno. Na sobotni prvi tekmi je namreč Ekonomac iz Kragujevca z 1:0 premagal češki Chrudim, Mariborčanom pa bi tako vsakršna zmaga prinesla napredovanje.

Gostje so začeli silovito in vseskozi lepo kombinirali, Mariborčanom pa le redko dovolili čez polovico igrišča. Dobro je branil Damir Puškar, v 6. minuti pa je Denis Totošković zadel vratnico.

V 13. minuti je Inter povedel iz hitrega protinapada, zadel je David Pazos. Na začetku drugega polčasa je v 25. minuti Rafael Rato stresel prečko, dobro minuto pozneje pa je za veselje domačih poskrbel Alen Fetić, ki je z leve strani lepo izkoristil podajo Nikole Jandrića in izenačil. V 34. minuti so Mariborčani zaigrali brez vratarja in dolgo pletli mrežo pred vrati Interja, z močnim strelom je poskusil Nermin Hasanbegović, a je vodstvo Proena preprečila vratnica.

V zadnjih minutah so Štajerci znova zaigrali brez vratarja, a zmagovitega gola niso uspeli doseči. Nasprotno, v prazna mariborska vrata sta za zmago Interja ob koncu žogo poslala Ricardinho in nekaj sekund zatem še Mario Rivillos.

Turnir v Mariboru, 3. krog:
PROEN MARIBOR - INTER 1:3 (0:1)
3.000; Fetić 27.; Pazos 13., Ricardinho 40., Mario Rivillos 40.

CHRUDIM - EKONOMAC 0:1 (0:0)

Lestvica:
MOVISTAR INTER      3  3 0 0 13:2  9
CHRUDIM             3  1 0 2  4:4  3
PROEN MARIBOR       3  1 0 2  8:9  3 
EKONOMAC            3  1 0 2  4:14 3

Futsal: Mariborčani klonili pred Interjem