Slovenija bo igrala v glavnem delu kvalifikacij, in sicer oktobra prihodnje leto v Ukrajini.Foto: BoBo
Slovenija bo igrala v glavnem delu kvalifikacij, in sicer oktobra prihodnje leto v Ukrajini.Foto: BoBo

Slovenija bo igrala v glavnem delu kvalifikacij, in sicer oktobra prihodnje leto v Ukrajini. Preostala dva tekmeca v skupini 2 bo Slovenija dobila iz predkroga kvalifikacij, to bosta prvak skupine C in drugouvrščena ekipa skupine B.

V skupini B bodo sicer igrali Belorusija, Norveška, Kosovo in Andora, v skupini C pa Makedonija, Albanija, Grčija in San Marino.

Ekipe bodo razdeljene v osem skupin
V kvalifikacijah sodeluje 48 držav, najboljši pa bodo morali skozi tri sita. Predkrog kvalifikacij bo na sporedu med 29. januarjem in 3. februarjem. Prvo- in drugouvrščene ekipe predkroga se bodo pridružile 16 najboljšim evropskim reprezentancam. V tem glavnem delu kvalifikacij bodo ekipe delili v osem skupin (po štiri).

Po že preizkušenem ključu se po dve najboljši ekipi v skupinah glavnega dela uvrstita v elitni del kvalifikacij. Tam se 16 ekip deli v štiri skupine.

Prvaki skupin na SP
Prvaki teh skupin (torej štiri najboljše ekipe) si v elitnem delu kvalifikacij zagotovijo neposredno mesto na SP 2020. Štirje drugouvrščeni pa na osnovi žreba sestavijo dva para, ki se v dodatnih kvalifikacijah (tekma doma in v gosteh) pomerita še za dve prosti mesti na SP-ju 2020.

Slovenska moška članska reprezentanca doslej še ni nastopila na svetovnem prvenstvu, je pa šestkrat na prvenstvu stare celine.