Adrian Lopez je minuto pred koncem sodnikovega dodatka dosegel izjemno pomemben zadetek. Foto: Reuters
Adrian Lopez je minuto pred koncem sodnikovega dodatka dosegel izjemno pomemben zadetek. Foto: Reuters
Damir Skomina
Damir Skomina je pokazal le en rumeni karton. Foto: EPA
Kevin Gameiro
Kevin Gameiro je podal za prvi gol Seville, nato pa je postavil končni izid z bele točke. Foto: Reuters
Marlos
Marlos je izenačil na 1:1 sredi prvega polčasa. Foto: Reuters

Glavni sodnik na stadionu El Madrigal je bil Koprčan Damir Skomina. V prvem polčasu so bili gostje nevarnejši, gledalci pa so spremljali taktični boj. Roberto Soldado je imel najlepšo priložnost za gostitelje, Joe Allen pa za redse.
V uvodni akciji drugega polčasa je po podaji iz kota Cedric Bakambu z glavo s petih metrov zadel vratnico. V 65. minuti je tudi Liverpool zadel okvir vrat. Roberto Firmino je z desetih metrov natančno streljal, Sergio Asenjo pa je žogo odbil v vratnico. Vroče pred vrati gostov je bilo znova v 87. minuti, ko je Simon Mignolet po strelu sijajnega napadalca Bakambuja žogo odbil v kot, v nasprotnem napadu pa je imel priložnost za Liverpool še Alberto Moreno.
Joker Lopez na pravem mestu
Četrt ure pred koncem je Adrian Lopez zamenjal Bruna Soriana. V 92. minuti je Denis Suarez na desni strani ušel Koloju Toureju, nato pa podal pred vrata, kjer je Adrian Lopez le še podstavil levico za veliko slavje rumene podmornice.
Trener redsov Jürgen Klopp je imel precej težav s sestavo udarne enajsterice. Jordan Henderson in Divock Origi sta poškodovana. Uefa je Mamadouja Sakhoja zaradi zlorabe prepovedanih poživil suspendirala za 30 dni.

Sevilla iztržila remi v Lvovu
V Lvovu, kjer Šahtar iz Donecka igra svoje domače tekme, se je tekma začela s hladno prho za domačo ekipo. V 6. minuti je Kevin Gameiro na desni strani zaposlil Vitola, ki je preigral Jaroslava Rakickija, si žogo naravnal na levico in jo poslal med nogama Andreja Pjatova v mrežo. Sredi prvega polčasa je Rakiski z dolgo žogo s sredine igrišča našel Marlosa. Brazilec si je zaustavil žogo s prsmi in nato s 15 metrov z levico izenačil. Najboljša ukrajinska ekipa zadnjih let je povedla v 35. minuti, ko je po podaji Marlosa z glavo s petih metrov zadel Taras Stepanenko.

V drugem polčasu je Sevilla pritisnila. Osem minut pred koncem je Facundo Ferreyra v kazenskem prostoru podrl Vitola. Z bele točke je bil natančen Gameiro.
Povratni tekmi bosta naslednji četrtek.

Polfinale, prvi tekmi:
ŠAHTAR - SEVILLA 2:2 (2:1)
Marlos 23., Stepanenko 35.; Vitolo 6., Gameiro 82./11-m

Šahtar: Pjatov, Srna, Kučer, Rakicki, Ismaily, Mališev, Stepanenko, Marlos (92./Bernard), Taison (91./Wellington), Kovalenko, Ferreyra (91./Eduardo).

Sevilla: Soria, Mariano, Rami, Daniel Carrico, Escudero, Krychowiak, N'Zonzi, Vitolo, Banega, Konopljanka (59./Krohn Dehli; 72./Coke), Gameiro.

Sodnik: Szymon Marciniak (Poljska)




VILLARREAL - LIVERPOOL 1:0 (0:0)
Adrian Lopez 92.

Villarreal: Asenjo, Mario Gaspar, Bailly (76./Musacchio), Victor Ruiz, Jaume Costa, J. dos Santos (72./Samu Castillejo), Pina, Bruno Soriano (74./Adrian Lopez), D. Suarez, Soldado, Bakambu.

Liverpool: Mignolet, Clyne, K. Toure, Lovren, Alberto Moreno, Allen, Milner, Lucas, Coutinho (46./Ibe), Lallana, Roberto Firmino (90./Benteke).

Sodnik: Damir Skomina (Slovenija)


Povratni tekmi bosta 5. maja. Finale bo 18. maja gostil St. Jakob Park v Baslu.