Marijan Pušnik je v svojo vrsto dobil novega vezista. Foto: www.alesfevzer.com
Marijan Pušnik je v svojo vrsto dobil novega vezista. Foto: www.alesfevzer.com

Po Aljažu Kreflu, Denisu Klinarju, Roku Kronavetru, Davidu Tijaniću in Roku Vodišku je 22-letni Portugalec šesti nogometaš, ki je z Ljubljančani podpisal pogodbo pred novo sezono. Zadnjih šest mesecev je igral v Romuniji, kjer je bil član Rapida iz Bukarešte.

"S prihodom v Ljubljano sem storil pomemben korak z vidika razvoja svoje kariere. Glede na izjemno slabe pogoje, ki sem jih bil deležen v romunski prestolnici, pričakujem, da bo v Ljubljani zgodba popolnoma drugačna in predvsem uspešnejša," je ob podpisu za klubsko spletno stran povedal Ricardo Alves. V domovini je igral za Belenenses in Portimonense, bil pa je tudi član mlajših selekcij portugalske reprezentance. V mlajših selekcijah je bil tudi član Porta in Boaviste.

"Moštvo smo okrepili z zelo obetavnim nogometašem, ki je igral za vse mlajše selekcije Portugalske, ki je znana kot velik 'inkubator' nadarjenih nogometašev. Naša naloga je, da ga po ne prav posrečeni avanturi v Romuniji vrnemo v položaj, ko se bo lahko spogledoval z odhodom v največje evropske klube. Ob tej priložnosti bi se želel zahvaliti predsedniku Milanu Mandariću, ki podpira vsako našo idejo glede krepitve igralskega kadra. Prepričan sem, da bi že zdaj lahko igrali v Evropi, a bomo na to morali še malce počakati," je ob prihodu nove okrepitve dodal generalni direktor Ranko Stojić.