Za nogometaši madridskega Reala je popolno leto 2017: naslovu španskega prvaka in osvojeni Ligi prvakov so dodali še svetovni klubski naslov. Foto: Reuters
Za nogometaši madridskega Reala je popolno leto 2017: naslovu španskega prvaka in osvojeni Ligi prvakov so dodali še svetovni klubski naslov. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo je v 53. minuti kronal premoč Reala in zadel s prostega strela, potem ko je bil nad njim storjen prekršek. Foto: Reuters
Ronaldo našel luknjo v živem zidu Gremia

Odločil je kdo drug kot Cristiano Ronaldo, dobitnik zlate žoge za najboljšega nogometaša na svetu v letu 2017. Ronaldo je v 53. minuti imenitno izvedel prosti strel, žoga je šla tik ob vratnici v mrežo. Portugalec je v 58. minuti spet atraktivno zatresel mrežo, vendar sodnik zadetka ni priznal, ker je bil Karim Benzema v prepovedanem položaju. Real je bil najbližje drugemu zadetku v 65. minuti, ko je strel Luke Modrića ustavila vratnica.

V prvem polčasu je imel Real izrazito premoč, v strelih je bilo 9:1. Poskušal je predvsem od daleč (Ronaldo, Modrić, Carvajal), a streli niso bili dovolj natančni. V 38. minuti je Ronaldo v kazenskem prostoru sprejel podajo Karima Benzemaja, akcije pa mu ni uspelo učinkovito dokončati. Brazilski Gremio, zmagovalec Pokala Libertadores, je nekajkrat igral zelo grobo (že v drugi minuti je kapetan Pedro Geromel pohodil Ronalda, a jo je odnesel brez rumenega kartona), obrambna taktika je bila očitna.

S tremi naslovi svetovnega klubskega prvaka se je Real (2014, 2016, 2017) izenačil z Barcelono, to pa je že 90. lovorika madridskega moštva. Letos jih je osvojil kar pet, saj ima ob današnjem naslovu še naslov španskega prvaka, evropskega prvaka, dobil je evropski superpokal in španski superpokal. V obračunu za tretje mesto je Pachuca s 4:1 porazila Al Jaziro.

14. SVETOVNO KLUBSKO PRVENSTVO, finale:
REAL MADRID - GREMIO 1:0 (0:0)
Ronaldo 53.

Real Madrid: Navas, Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo, Casemiro, Kroos, Modrić, Isco (73./Vazquez), Ronaldo, Benzema (80./Bale).

Gremio: Grohe, Edilson, Geromel, Kannemann, Michel, Luan, Cortez, Ramiro (71./Everton), Barrios (63./Jael), Fernandinho, Jailson.

Sodnik: Cesar Ramos (Mehika)




Za 3. mesto:
PACHUCA - Al Jazira 4:1 (1:0)
Urretaviscaya 37., Jara 60., de la Rosa 79., Sagal 84./11-m; Al Šamsi 57.



Polfinale:
GREMIO (BRA) - Pachuca/MEH * 1:0 (0:0)
Everton 95.
* - po podaljšku
REAL MADRID (ŠPA) - Al Džazira (ZAE)
2:1 (0:1)
Ronaldo 53., Bale 81.; Romarinho 41.

Ronaldo našel luknjo v živem zidu Gremia