Elizaveta Tuktamiševa je pri 18 prvič svetovna prvakinja v umetnostnem drsanju. Foto: Reuters
Elizaveta Tuktamiševa je pri 18 prvič svetovna prvakinja v umetnostnem drsanju. Foto: Reuters

Tuktamiševa je vodila že po kratkem programu, v prostem programu pa potrdila, da je pri le 18 letih že zrela za največje dosežke. Resda je bila nekoliko manj suverena kot v kratkem programu, a je vseeno prikazala dovolj, da so ji sodniki dosodili zmago. Nekoliko ji je ponagajala le prva kombinacija trojnega lutza, dvojnega tolupa in dvojnega obrata, potem pa je nalogo do konca izpeljala brezhibno.

Na prvenstvu v Šanghaju je drugo mesto osvojila Japonka Satoko Mijahara (193,60), tretja pa je bila še ena Rusinja Jelena Radionova (191,47), ki je decembra na ruskem državnem prvenstvu v Sočiju premagala Tuktamiševo.

Edina slovenska predstavnica Daša Grm je prvenstvo končala na 18. mestu (137,45) in izenačila najboljši slovenski dosežek.
"Moram reči, da je Daša 100-odstotno izvedla dolgi program, kolikor vidim po sodniških ocenah, je najbrž naredila eno manjšo napako, ne vem točno katero, to je bilo na prvem dvojnem akslu. To pa je v bistvu vse, kar je šlo narobe, ostalo pa je naredila v redu," je nastop 23-letne Grmove ocenila njena nekdanja trenerka Anja Bratec, ki pa s slovensko drsalko v celjskem klubu občasno še sodeluje.