Osrednji branilec Miral Samardžić je sprejel donosno ponudbo iz Kitajske, kjer bo zaigral za še nerazkriti prvoligaški klub. Foto: www.alesfevzer.com
Osrednji branilec Miral Samardžić je sprejel donosno ponudbo iz Kitajske, kjer bo zaigral za še nerazkriti prvoligaški klub. Foto: www.alesfevzer.com

Reški Novi list poroča, da je Miral Samardžić zapustil priprave moštva Matjaža Keka v Kranjski Gori in odletel na Kitajsko, saj je hrvaški prvoligaš sprejel ponudbo za 1,5 milijona evrov. Ob tem se obeta osrednjemu branilcu kar 700 tisoč evrov letne plače pri za zdaj še neznanem klubu. Kitajska superliga (CSL) je pozimi pretresla nogometni svet, saj je postala drugi najbolj razspini kupec na svetu.

Druga najbolj razsipna liga na svetu
Kitajski klubi bodo tudi poleti kupovali talente v Južni Ameriki in odkupovali zvezdnike iz Evrope, ki se jim malce zatika pri karieri. V 16-članskem CSL-ju vseeno obstaja vidna ločnica med bogatimi klubi, ki zapravljajo desetine milijonov evrov za odškodnine in spodnjim domom, ki kupuje igralce za milijon, dva ali tri.

Samardžić se tako najbrž seli v kakšnega izmed klubov s težavami v obrambi, kot so Šandong Luneng in Čangčun Jatai. Zadnjega je na začetku treniral nekdanji selektor Slovenije Slaviša Stojanović, a je bil po slabem štartu sezone, ki se je začela marca, odpuščen že v začetku maja.

Po Moldaviji in Hrvaški čas za Kitajsko
29-letni Jeseničan je v Sloveniji prve članske korake naredil pri Triglavu Kranj, uveljavil se je v treh sezonah pri Mariboru, od koder se je pozimi leta 2010 podal v tujini. Kar štiri leta in pol je igral za Šerif iz Tiraspola v Moldaviji, zadnji dve leti pa je bil steber obrambe Kekove Rijeke, za katero je na 75 tekmah dosegel za branilca zavidljivih 10 golov. V dresu Slovenije je pod vodstvom Srečka Katanca v zadnjih treh letih zbral 9 reprezentančnih nastopov.