Takole izgleda sauber C34, s katerim bosta Marcus Ericsson in Felipe Nasr poskušala popraviti vtis švicarskega moštva iz lanske sezone. Foto: Sauber
Takole izgleda sauber C34, s katerim bosta Marcus Ericsson in Felipe Nasr poskušala popraviti vtis švicarskega moštva iz lanske sezone. Foto: Sauber
Sauber C34
Sprednji del novega dirkalnika. Foto: Sauber


Časi, ko je Sauber z BMW-jem leta 2007 na krilih Nicka Heidfelda, Roberta Kubice (tudi Sebastiana Vettla) osvojil naslov konstruktorskega podprvaka, so le še bled spomin. Kmalu zatem je nastopila kruta realnost, ki se je stopnjevala z odhodom BMW-ja iz formule ena.

Po zamenjavi pogonskega sklopa leta 2010 - Švicarji so se odločili za Ferrarijeve motorje - je krivulja počasi, a zanesljivo padala, dno pa je dosegla lani, ko Sauberju prvič v zgodovini moštva ni uspelo v celotni sezoni osvojiti niti točke. Na koncu se je moralo zadovoljiti s predzadnjim mestom, najboljši uvrstitvi je z 11. mestom v Melbournu in Budimpešti vknjižil Adrian Sutil.
Mlada dirkaška zasedba za leto 2015
Po klavrni sezoni 2014 so se v Hinwilu pri Zürichu odločili za korenite spremembe v dirkaški zasedbi. Sutilu in Estebanu Gutierrezu so se zahvalili za sodelovanje, v ekipo pa povabili Šveda Marcusa Ericssona, ki je lani dirkal za Caterham, in Brazilca Felipeja Nasra, ki je bil lani rezervni dirkač pri Williamsu in je svoje prve izkušnje v kraljici motošporta vknjižil na prvem prostem treningu pred dirko za VN Bahrajna, ko je zamenjal Valtterija Bottasa. "Navdušena sem nad novo dirkaško zasedbo. Oba dirkača sta mlada, talentirana in zelo motivirana. Na poti do formule ena sta izstopala z zmagami v razredih formula BMW in formula 3," je priznala vodja moštva Monisha Kaltenborn in opozorila, da se mora ekipa v svoji 23. sezoni v kraljici motošporta potruditi in znatno izboljšati. "Sezona 2014 je bila katastrofalna. Toda to je zdaj že preteklost. Iz nje smo se veliko naučili, zdaj smo pripravljeni na nove podvige," je dodala.