Sebastijan Škorc, rekorder po številu nastopov za slovensko reprezentanco, bo v naslednji sezoni igral za Hoče. Foto: EPA
Sebastijan Škorc, rekorder po številu nastopov za slovensko reprezentanco, bo v naslednji sezoni igral za Hoče. Foto: EPA

42-letni Škorc je večino svoje kariere igral za Maribor, v Sloveniji pa je nosil še dres ACH Volleyja, s katerim je leta 2007 osvojil pokal Top teams (danes pokal CEV), v tujini pa je bil član francoskega drugoligaša Saint-Brieuc, nekdanjega evropskega prvaka Paris Volleyja, s katerim je bil tudi francoski prvak, in Budvansko rivijero.

V bogati športni karieri je bil med drugim dvakrat proglašen za najboljšega libera zaključnih turnirjev evropskih odbojkarskih pokalov, za slovensko izbrano vrsto pa je igral kar 13 let in je še vedno rekorder po številu nastopov. Med letoma 2011 in 2015 je bil igralec in trener Maribora, v prejšnji sezoni pa trener ženske ekipe Nova KBM Branik.

"Vračam se na kraj zločina, kjer sem naredil svoje prve odbojkarske korake. Takrat še na odbojkarskem igrišču pri hoški trgovini, skoraj dobesedno na domačem dvorišču. Čeprav bom igral za Hoče, bom še naprej ostal profesionalni trener v Novi KBM Braniku, kjer zdaj vodim mlajše kategorije. V Hoče se vračam po 26 letih, prepričala me je zgodba, okolje, dvorana, gledalci in verjamem, da lahko s skupnimi močmi dosežemo zastavljene cilje. S svojimi izkušnjami in znanjem lahko tem mladim igralcem pomagam pri njihovem razvoju."

Hočani so pred Škorcem svoje vrste že okrepili s srbskim sprejemalcem Miomirjem Crnjanskim, ki je lani igral na Cipru, njegovim rojakom, korektorjem Branislavom Radovićem, in organizatorjem igre Nejcem Zidarjem, v zadnji sezoni igralec Maribora, ki se prav tako vrača v rodne Hoče.

V prvem krogu, 8. oktobra, bodo Hočani gostili Mariborčane, svoje zadnje preizkušnje pa imajo na turnirju v Orangeu v Franciji.