Ali je bil Tomaž Kavčič danes zadnjič v vlogi selektorja Slovenije? Foto: Reuters
Ali je bil Tomaž Kavčič danes zadnjič v vlogi selektorja Slovenije? Foto: Reuters
Izjavi Skubica in Iličića po remiju s Ciprom
Kavčič še vedno ne razmišlja o odstopu

Nogometaši Slovenije so v Ligi narodov s Ciprom igrali le 1:1. Gostje so ob polčasu vodili, Slovenija pa je v finišu le unovčila prednost igralca več in po zadetku Nejca Skubica izvlekla remi.

"Nimamo več možnosti za prvo mesto"
"Razočarani smo. Dali smo maksimum, a ko ne gre, ne gre. Ogromno priložnosti smo si ustvarili, a nismo zadeli, oni pa so dosegli zadetek po edini priložnosti. V Ligi narodov nimamo več možnosti za prvo mesto, a moramo novembrski ciklus izkoristiti za pripravo na kvalifikacije za evropsko prvenstvo,"
je za TV SLO povedal Skubic.

Josip Iličić, ki je z nekaj potezami spet izstopal, je na vprašanje, kako je kljub težavam, ki jih je imel v zadnjem obdobju z boleznijo, zdržal 90 minut, odgovoril: "S samozavestjo. Vem, zakaj sem prišel. Tudi če ne bi mogel teči, bi ostal na igrišču. Pokazali smo značaj, borbo, kar vsi pričakujejo. Ni lahko igrati z ekipo, ki se zapre. Imeli smo dober prvi polčas, res pa je, da nismo zadeli."

Kavčiču žal za izključitev Iličića
Po štirih tekmah ima Slovenija v Ligi narodov eno točko in ostaja na zadnjem mestu lestvice skupine 3 tretjega kakovostnega razreda tega novega tekmovanja. Grozi ji izpad v najslabšo skupino, v družbo Gibraltarja.

"Imeli smo tri ali štiri lepe priložnosti v prvem polčasu, a nismo zadeli, bili pa smo kaznovani. Ciper se je v obrambi zelo dobro postavil. Fantom nimam česa zameriti, ekipa je v izgradnji, nekaj igralcev manjka. Zahvalil bi se tudi publiki, ki nas je spodbujala vso tekmo," je povedal selektor Tomaž Kavčič.

Josip Iličić? "Je vodja, izpostavil se je, tvegal tudi kakšno tekmo v Atalanti, tvegal poškodbo. Vsa čast. Ima veliko željo in veliko vizijo v reprezentanci. Žal mi je, da je bil izključen zaradi dveh storjenih prekrškov."

Šporar ni igral zaradi težav s prepono
Na novinarski konferenci je bilo eno izmed vprašanj, zakaj je Slovenija tako neučinkovita oziroma kaj se dogaja z napadalci? Kavčič: "Zdaj imamo vsaj priložnosti. Potrebujejo še kakšen dan, da bodo zabili. Imeli smo dva, tri treninge. Saj v klubih zabijajo. Na primer Šporar, ki danes ni igral, ker je imel težave s prepono."

Izjavi Skubica in Iličića po remiju s Ciprom
Kavčič še vedno ne razmišlja o odstopu