Javier Hernandez je dosegel 50. zadetek za Mehiko. Foto: EPA
Javier Hernandez je dosegel 50. zadetek za Mehiko. Foto: EPA
Mehičani v Rusiji še drugič zmagali
Zadetki s tekme med Južno Korejo in Mehiko

Prvi so kljub terenski premoči Mehičanov resneje zapretili Južnokorejci. V 21. minuti je Heung-Min Son stekel na globinsko podajo v protinapad in na desni strani kazenskega prostora prišel do strela, a sta njegova poskusa blokirala Carlos Salcedo in Hector Moreno. Južna Koreja je nato izvajala kot, po katerem je nevarno streljal Sung-Yeung Ki, žogo pa je Guillermo Ochoa s skrajnimi močmi odbil čez prečko.

Vela natančen z bele točke
V 26. minuti pa vodstvo Mehike. Hyun-Soo Jang je v kazenskem prostoru z iztegnjeno roko zaustavil predložek Andresa Guardada, tako da je sodnik Milorad Mažić upravičeno pokazal na belo točko, ki jo je zanesljivo izvedel Carlos Vela. Malo kasneje je izjemno priložnost zapravil še Miguel Layun, čigar poskus je zletel čez vrata. Južnokorejci so v nadaljevanju zaigrali nekoliko bolj napadalno, vendar jim ni uspelo resneje ogroziti vrat Ochoe. Razmerje strelov govori o premoči Mehike. Posest žoge 67:33, streli 5:4, v okvir vrat 3:2 - vse za Mehiko.

Hernandez zaključil protinapad za 2:0
Južna Koreja je v drugem delu poskušala izenačiti, a so bili napadi jalovi. Na drugi strani so Mehičani prežali na protinapade. V 59. minuti je Andres Guardado sprožil z roba kazenskega prostora, z izjemno parado se je izkazal vratar Hyeonwoo Jo. Mehika je bila uspešnejša v 66. minuti. Hirving Lozano je v protinapadu na levi strani kazenskega prostora našel Javierja Hernandeza, ki je najprej enega od južnokorejskih branilcev poslal v prazno, nato pa s strelom po tleh matiral Choja za 2:0.

Heung-Min Son poskrbel za potezo tekme
Srečanje je bilo z drugim zadetkom Mehike praktično odločeno, saj Južnokorejci niso imeli "dinamita" za preobrat ali vsaj remi. In ko se je čakalo le še na zadnji sodniški žvižg, je Heung-Min Son poskrbel za potezo tekme. Južnokorejski napadalec je namreč v 93. minuti sprožil s približno 20 metrov in žogo diagonalno z leve strani poslal za desno vratnico nemočnega Ochoe. A zadetek je prišel prepozno za kaj več kot častni poraz.

Hernandez: Moramo ostati mirni in ponižni
Še končna statistika: posest žoge 59:41, streli 11:10 - oboje za Mehiko, medtem ko je Južna Koreja sprožila en strel več v okvir vrat (6:5). "V Rusijo so nas pospremili z veliko kritikami, a trdo delamo in imamo veliko talenta. Premagali smo Nemčijo in Južno Korejo, kljub temu pa moramo ostati mirni in ponižni. Danes se lahko malo poveselimo, že jutri pa moramo nadaljevati z delom po začrtani poti," je dejal Hernandez.

Na večerni tekmi je Nemčija z 2:1 premagala Švedsko, tako da Mehičani za zanesljivo uvrstitev med najboljših 16 v zadnjem krogu potrebujejo točko proti Švedski.


21. SVETOVNO PRVENSTVO

SKUPINA F, Rostov na Donu
JUŽNA KOREJA - MEHIKA 1:2 (0:1)
43.472; Son 93.; Vela 26./11-m, Hernandez 66.

Južna Koreja: H. W. Jo, Y. Lee , H.-S. Jang, Y.-G. Kim , M.-W. Kim ( 84./C. Hong), S. M. Moon ( 77./ W. Jung ), S.-Y. Ki, J.-S. Lee, S.-W. Jo ( 64./S. W. Lee ), Son, H.-C. Hwang.

Mehika: Ochoa, Salcedo, Alvarez, Moreno, Gallardo, Herrera, Guardado ( 68./Marquez), Layun, Vela ( 77./Dos Santos), Lozano ( 71./Corona), Hernandez.

Sodnik: Milorad Mažić (Srbija)


Soči:
NEMČIJA - ŠVEDSKA 2:1 (0:1)
44.287; Reus 48., Kroos 95.; Toivonen 32.
: Boateng 82./Nemčija

Lestvica:                           
MEHIKA              2  2 0 0  3:1  6
NEMČIJA             2  1 0 1  2:2  3
ŠVEDSKA             2  1 0 1  2:2  3
JUŽNA KOREJA        2  0 0 2  1:3  0
 
 

Mehičani v Rusiji še drugič zmagali
Zadetki s tekme med Južno Korejo in Mehiko