Matej Žagar je celo v boju za stopničke skupnega seštevka. Foto: Borut Cvetko
Matej Žagar je celo v boju za stopničke skupnega seštevka. Foto: Borut Cvetko

Zmagal je Poljak Bartosz Zmarzlik, tretji je bil njegov rojak Krzysztof Kasprzak. V finalu sta najbolje potegnila Zmarzlik in Kasprzak, Žagar pa ju je že v prvem zavoju prehitel po notranji strani in celo prevzel vodstvo, ko je bila dirka zaradi padca Danca Jensena prekinjena. V ponovljenem startu je Žagar poskušal z enako taktiko, a tokrat je bil Zmarzlik spretnejši in Žagarju ga ni več uspelo ujeti. Je pa Slovenec spretno odbil vse napade Kasprzaka, kar je na koncu pomenilo, da so se na stopničkah zvrstili trije vozniki domačega kluba in slavje se je lahko pričelo.

Žagar izjemno zadovoljen
"Težko opišem, a verjetno bi odpeljal še bolj agresivno, če ne bi bil ob meni klubski kolega, ki ga že nekako podzavestno spoštuješ, zato mu prav privoščim to zmago, sam pa sem izjemno zadovoljen, da sem spet na stopničkah in to ob tolikšnem točkovnem izkupičku, da sem naenkrat celo blizu končnih stopničk svetovnega prvenstva,"
je dirko opisal Žagar, ki ga nova bitka za VN čaka čez dva tedna v danskem Vojensu: "Čeprav na naslednjem ovalu letošnje karavane nisem še nikoli dirkal, se veselim tudi tega nastopa, saj motorji zdaj dobro delujejo, pa tudi starte sem izboljšal. Če bom gradil na tem, se bomo zagotovo še veselili."

Žagar je tri dirke pred koncem prvenstva na petem mestu (91 točk), do tretjega mesta, ki ga pa ga ločita le dve točki. Dirko je zaznamovala nesreča Danca Nielsa Kristiana Iversena, ki se je zapletel v padec z Američanom Gregom Hancockom. Oba sta padla, Danec naj bi si straglč kolenske vezi, tako da je bržkone že končal sezono, medtem ko si je Hancock zlomil palec.