Jan Oblak je poskrbel za najdražji prestop v zgodovini slovenskega nogometa, saj je Atletico zanj Benfici odštel 16 milijonov evrov. Foto: EPA
Jan Oblak je poskrbel za najdražji prestop v zgodovini slovenskega nogometa, saj je Atletico zanj Benfici odštel 16 milijonov evrov. Foto: EPA

"Prišel sem kot eden od treh vratarjev, vendar se bom trudil, da bom postal najboljši. Na prvem mestu je ekipa," je ob predstavitvi na stadionu Vicente Calderon za uvod povedal 21-letni Škofjeločan, ki je pred dnevi podpisal šestletno pogodbo. Atletico, ki je v lanski sezoni senzacionalno osvojil špansko prvenstvo in igral v finalu Lige prvakov, je moral Benfici odšteti 16 milijonov evrov odškodnine, kar je doslej najvišja plačana vsota v španskem nogometu za vratarja.

"Zelo sem zadovoljen, da sem prišel v Atletico. Zavedam se, da prihajam kot zamenjava za Thibauta Courtoisa, in naredil bom vse, da bom na njegovi ravni. Odločitev sem sprejel na podlagi razgovorov z različnimi igralci kluba, ki so vsi pohvalili delo in stanje v njem. Zagotovo je to velik korak v mojem življenju, ki prinaša tudi ogromno odgovornosti. Benfica mi bo ostala v lepem spominu, vendar sem moral narediti ta korak, saj bo veliko soigralcev prav tako zapustilo klub. Atletico je bil moja priložnost," je povedal Oblak in dobil prvi aplavz številnih medijev.

Protokol predstavitve je vodil predsednik Atletica Enrique Cerezo, ki je slovenskega reprezentanta nagovoril z besedami: "Tukaj se boš srečal z zdravo konkurenco. Vsi skupaj se bomo trudili, da se boš počutil kot član velike družine. Tvoja prihodnost je tudi naša."