Borut Božič bo za božič doma in ne bo šel niti na kratek trening. Foto: MMC RTV SLO
Borut Božič bo za božič doma in ne bo šel niti na kratek trening. Foto: MMC RTV SLO
Irena Avbelj
Irena Avbelj si ne upa razmišljati, kdaj bo spet skočila s padalom. Prva želja je, da bo lahko hodila brez bergel. Foto: Zoran Račič

Legendarna športnica, ki je imela pred skoraj letom in pol hudo nesrečo, po kateri še vedno ni okrevala, se je po že petnajsti operaciji pravočasno vrnila domov. Poklicali smo še Boruta Božiča, Rajmonda Debevca, Rudija Požega Vancaša in Andreja Šporna.


Irena Avbelj, padalka: Prav danes dopoldne sem prišla iz bolnišnice, kjer sem imela že petnajsto operacijo, tokrat operacijo noge. Za božič bom tako doma in sem vesela, da sem lahko šla s travmatološkega oddelka. Še zjutraj sem mislila, da se ne bom mogla premakniti. Niti na bergle nisem mogla. Očitno je bila želja tako močna, da sem se spravila domov.

Borut Božič, kolesar: V prejšnjih dveh letih smo bili ob koncu decembra z družino v toplih krajih, letos pa smo se odločili, da bomo doma. Praznovali bomo klasično slovensko. Starši moje žene naredijo obilno večerjo, kaj bo na mizi, je še presenečenje. Tašča vedno pozitivno preseneti. Pod jelko Božiček prinese darila. Na božični dan bom doma. Treninga ne bo, sem raje danes naredil daljši trening in sem bil na kolesu skoraj pet ur. Poležaval bom oziroma se ukvarjal s štiri leta starim sinom. Če bo za darilo dobil kakšno igračo, bo zelo pestro.

Rajmond Debevec, strelec: Božič praznujem v družinskem krogu. Nič posebnega ni, le večerja. Ker nismo verni, k polnočnici ne gremo. Počitka ne bo veliko, v torek bom že dve uri treniral. V tem obdobju imam lažje treninge z zračno puško, da vzdržujem stik z njo.

Rudi Požeg Vancaš, nogometaš: Vesel sem, da sem spet doma v Beli krajini. Lepo je videti starše po treh mesecih. Veliko se bomo družili, izkoristil bom ta čas. Na božični večer imamo skupno večerja, k nam pridejo vsi sorodniki. Gremo tudi k polnočnici. Torek bo dan za počitek. Z bratom si bova pogledala kakšen dober film.

Andrej Šporn, alpski smučar: Zame je božič precej običajen dan. Posebnega praznovanja ne bo, mojemu devetmesečnemu sinu Roku bo darilo prinesel dedek Mraz. V torek sicer nimam treninga, smo prosti, že v sredo pa gremo v Bormio, kjer bo v četrtek prvi trening pred sobotnim smukom.