David Goffin je prvi Belgijec v polfinalu zaključnega mastersa. V soboto ga čaka dvoboj z Rogerjem Federerjem. Foto: Reuters
David Goffin je prvi Belgijec v polfinalu zaključnega mastersa. V soboto ga čaka dvoboj z Rogerjem Federerjem. Foto: Reuters
Goffin zadnji polfinalist Londona

Goffin je zmagal s 6:4 in 6:1. Ko je Avstrijec v drugi igri brez izgubljene točke vzel Goffinu servis in v naslednji igri povedel s 3:0, si nihče ni mislil, da bo v nadaljevanju Thiem delal toliko napak (27 nevsiljenih napak, vključno s šestimi dvojnimi napakami). Goffin je to izkoristil, pa čeprav še zdaleč ni blestel, a je imel dober odstotek uspešnih prvih servisov (na koncu je odstotek sicer malce pokvaril) in visok izkoristek brejk priložnosti (pet od sedmih; tekmec le 1/6). Za zmago je potreboval uro in 11 minut.

Goffin, prvi Belgijec v polfinalu zaključnega mastersa, bo v soboto igral z Rogerjem Federerjem, ki ga v karieri v šestih dvobojih še ni premagal.

V predtekmovanju je bil v skupini Peta Samprasa še dvoboj Grigor Dimitrov - Pablo Carreno Busta, ki pa ni odločal o ničemer. Dimitrov, ki si je že prej zagotovil polfinale (tam ga čaka Jack Sock), je oddal le dve igri (6:1, 6:1).

ZAKLJUČNI TURNIR SERIJE ATP, LONDON
(8.000.000 am. dolarjev, trda podlaga)

Skupina Pete Sampras:
GOFFIN (BEL/7) - THIEM (AVT/4)
6:4, 6:1
DIMITROV (BLG/6) - CARRENO BUSTA (ŠPA/9)
6:1, 6:1

Lestvica:                           
DIMITROV *      3  3 0  6:1  3 točke
GOFFIN *        3  2 1  4:3  2      
THIEM           3  1 2  3:5  1      
NADAL           1  0 1  1:2  0      
CARRENO BUSTA   2  0 2  1:4  0      
            
         * - v polfinalu         
                                    
Goffin zadnji polfinalist Londona