Missy Franklin je zablestela tudi na
Missy Franklin je zablestela tudi na "rdeči progi" v Kuala Lumpurju. Foto: Reuters
Tina Maze
Tina Maze je v sezoni 2012/2013 spisala najuspešnejšo sezono v zgodovini svetovnega pokala v alpskem smučanju. Foto: Reuters

18-letna plavalka je lani v Barceloni na svetovnem prvenstvu osvojila šest zlatih medalj - po tri v posamezni konkurenci in tri v štafetah. "Uf, saj ne morem verjeti, da sem dobila to nagrado. Še dobro, da imamo v šoli ravno počitnice," je bila ob prejemu nagrade vzhičena Franklinova. Med kandidatkami za laureusa je bila tudi Tina Maze.

Nominirane so bile še nemška nogometašica Nadine Angerer, jamajška atletinja Shelly Ann Fraser Pryce, ruska atletinja Jelena Isinbajeva in ameriška teniška igralka Serena Williams.

Vettel zmagal v težki konkurenci
V moški konkurenci so bili nominiranci atleta Usain Bolt in Britanec Mo Farah, ameriški košarkar LeBron James, španski teniški igralec Rafael Nadal, portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo ter nemški dirkač formule 1 Sebastian Vettel. Nagrado je prejel Vettel, ki je v lanski sezoni še četrtič zapored osvojil naslov svetovnega prvaka, v drugem delu sezone pa je osvojil devet dirk zapored!

Bayern ekipa leta
Med ekipami so imele možnost za nagrado ragbijska reprezentanca Nove Zelandije, nogometaši Bayerna iz Münchna, brazilska nogometna reprezentanca, ameriška dvojčka Bob in Mike Bryan, ki nastopata v tenisu, košarkarji Miami Heata ter avstrijsko moštvo formule 1 Red Bull. Nagrado je prejel Bayern, ki je v torek 24. v zgodovini osvojil nemško prvenstvo.

Marquez odkritje sezone
Nagrado za odkritje sezone je osvojil španski motociklist Marc Marquez, ki je leta 2013 v prvi sezoni v razredu motoGP osvojil naslov svetovnega prvaka, za povratnika pa si jo je prislužil španski teniški zvezdnik Nadal. Lani sta nagradi za športnika leta prejela britanska sedmerobojka Jessica Ennis in Usain Bolt.

Četrta slovenska nominacija
Nagrade laureus podeljujejo od leta 2000, Tina Maze pa je četrta slovenska športnica, ki je bila nominirana. Merlene Ottey je bila leta 2011 med kandidatkami za povratnico leta, med posebnimi dosežki pa sta bila nominirana leta 2001 ekstremni smučar Davo Karničar, leta 2003 pa ultramaratonski plavalec Martin Strel.