Veselje v slovenski reprezentanci: Ivan Trajkovič je osvojil bronasto medaljo na svetovnem prvenstvu. Foto: Drago Soršak
Veselje v slovenski reprezentanci: Ivan Trajkovič je osvojil bronasto medaljo na svetovnem prvenstvu. Foto: Drago Soršak
Trajković v Južni Koreji do brona
Trajković že v polfinalu svetovnega prvenstva

Bistričan je v prvem dvoboju s 16:8 odpravil aktualnega evropskega podprvaka Armana Jeremjana, v drugem s prekinitvijo Američana Christiana Suha, v četrtfinalu pa z 22:15 še Ramina Azizova iz Azerbajdžana. Z uvrstitvijo v polfinale je bilo že jasno, da je medalja njegova.

V boju za finale v kategoriji do 87 kilogramov se je pomeril z 22-letnim Nemcem Alexandrom Bachmannom, ki je bil boljši z izidom 15:13.

S tretjim mestom je 25-letni Trajkovič ponovil podvig iz Mehike izpred štirih let, ko je bil, tedaj še v kategoriji nad 87 kilogramov, ravno tako bronast.

"Dobro sem se imel v vseh treh borbah. Najtežja mi je bila druga borba. Vsako njegovo napako sem uspel kaznovati, to je pripomoglo, da sem bil spočit v tretjem dvoboju. Z Azerbajdžancem sem se pomeril dvakrat, obakrat zmagal v zadnjih sekundah, zdaj sem borbo kontroliral od začetka, nisem mu pustil, da se približa. Borbo sem pripeljal suvereno do konca. Pritiska nisem čutil. Imel sem čisto glavo pred in v borbi. Užival sem. Žreb je bil ugoden. Z borbami, ki sem jih prikazoval čez celo leto, sem vedel, da lahko osvojim želeno medaljo. Delal sem to, kar znam," je pot do polfinala opisal Trajković, o finalni borbi pa je povedal:

"Dvoboj je bil kar izenačen. Potreboval sem kakšno minuto, da sem prišel 'noter'. Potem pa je kar šlo. Čutil sem utrujenost proti koncu druge in tretje runde. Posledično je malo padla koncentracija. Na koncu mi je zmanjkalo malo sreče. V zadnjih petih sekundah sem prejel točko in Nemec je šel v finale."

Jure Pantar je nastopil v kategoriji do 63 kilogramov. Prva dva dvoboja je dobil, nato pa je v osmini finala izgubil proti prvemu nosilcu kategorije, Belgijcu Jaouadu Achabu, s 6:18.

V ženski konkurenci je v kategoriji do 73 kilogramov nastopila Franka Anić, ki je po treh spodletelih poskusih preostalih dosegla sploh prvo slovensko zmago na prvenstvu. Avstralko Emily Stellino je ugnala z izidom 14:7, nato pa jo je ustavila osma nosilka, Rusinja Karina Ždanova, ki je bila boljša z 9:8.

Trajković v Južni Koreji do brona
Trajković že v polfinalu svetovnega prvenstva