Dallas ima tudi po zaslugi Luke Dončića prvič po koncu sezone 2015/16 (42 zmag in 40 porazov) na svojem računu več zmag kot porazov (2-1). Foto: Reuters
Dallas ima tudi po zaslugi Luke Dončića prvič po koncu sezone 2015/16 (42 zmag in 40 porazov) na svojem računu več zmag kot porazov (2-1). Foto: Reuters

Ni ga strah kontakta, ne boji se trkov in udarcev, pravzaprav se ne boji ničesar.

Trener Dallasa Rick Carlisle o Luki Dončiću
Dončić je na tekmi proti Chicagu kar nekajkrat grdo trčil ob parket. Foto: Reuters
19-letni Ljubljančan je proti Minnesoti postal najmlajši košarkar Dallasa, ki je ob svojem debiju dosegel vsaj 20 točk (dosegel jih je 26). Proti Chicagu jih je zbral 19. Foto: Reuters

Pred začetkom nove sezone so nekateri košarkarski poznavalci na drugi strani luže izrazili zaskrbljenost nad Dončićevim prilagajanjem na Ligo NBA, a po treh odigranih tekmah, še posebej dveh domačih, je slovenski košarkarski dragulj marsikomu zaprl usta.

Gledalci v American Airlines Centru v Dallasu so večkrat odprtih ust pospremili njegove poteze na parketu, v noči na torek, ko je Dallas strl Chicago (115:109), pa so lahko opazili še eno Lukovo značilnost – borbenost.

Carlisle: Luka se ne boji ničesar!
Proti Chicagu je kar nekajkrat grdo padel. V drugi četrtini je po enem izmed prodorov prejel udarec v koleno, v tretji četrtini je padel še na komolec. A vsakič se je pobral, stisnil zobe in dokazal, da je eden najboljših posameznikov na parketu. "Luka je zelo žilav. Na tekmo prejme veliko udarcev, a vsakič se pobere. To je za 19-letnika izjemno. Je velik, močan in zelo tekmovalen. Zabavno je spremljati njegovo igro. Ni ga strah kontakta, ne boji se trkov in udarcev, pravzaprav se ne boji ničesar," je po tekmi dejal Dallasov trener Rick Carlisle.

Zasenčil novinca Carterja
Dončić je na uvodnih treh tekmah sezone dokazal, da je več kot pripravljen na Ligo NBA, počasi je začel tudi izstopati med letošnjimi novinci. V noči na torek je popolnoma zasenčil Chicagovega novinca Wendella Carterja, Bullsom je nasul 19 točk, v statistiko je vpisal še 6 podaj, odlično je igral na obeh delih igrišča. V zadnjih 28 minutah tekme je sicer dosegel le šest točk, je bil pa zato toliko bolj dejaven v obrambi, kjer so imeli gostje iz United Centra z njim veliko težav.

Dončićeva igra koristi Jordanu
Prav dobra igra v obrambi, hiter prenos žoge iz obrambe v napad in izjemne podaje so na uvodnih treh tekmah znatno pomagale tudi DeAndreju Jordanu, ki je proti Chicagu dosegel že tretji dvojni dvojček v letošnji sezoni, s čimer je postal prvi košarkar po Popeyu Jonesu iz leta 1994, ki je na uvodnih treh tekmah sezone v statistiko vpisal prav toliko dvojnih dvojčkov. Tekmo proti Chicagu je končal z 18 točkami in 16 skoki. "Senazcionalen je. V raketi odigra veliko vlogo. Zraven dodaš še njegovo osebnost, pozitivnost, pravi odnos do dela in imaš popolno kombinacijo. Na takšnih tekmah, kot je bila današnja, brez tega ne moreš zmagati," je še povedal Carlisle.

V noči na četrtek bo Dallas gostoval pri Atlanti – franšizi, ki je na letošnjem naboru izbrala Dončića, a se z upravo Dallasa dogovorila za menjavo za Traeja Younga. Zanimivo bo videti, kateri izmed novincev bo izstopal tokrat.

In še kot zanimivost: Dončić je na družbenem omrežju Instagram postavil nov mejnik – postal je prvi slovenski športnik z več kot milijon sledilci. Drugi na tej lestvici je slovenski vratar in član madridskega Atletica Jan Oblak, tretji kapetan zlate košarkarske generacije in član Miamija Goran Dragić.

Ni ga strah kontakta, ne boji se trkov in udarcev, pravzaprav se ne boji ničesar.

Trener Dallasa Rick Carlisle o Luki Dončiću