Judd Trump je zmagal z 10:4. Foto: Best of snooker
Judd Trump je zmagal z 10:4. Foto: Best of snooker

Gledalci so pričakovali spektakel, a vse je bilo odločeno v popoldanskem delu finala, kjer je Trump dobil prve štiri igre, do večernega dela finala pa je ušel v neulovljivo prednost 7:1.

Največ turnirjev za 'trojno krono'

19 - Ronnie O'Sullivan
18 - Stephen Hendry
15 - Steve Davis
9 - John Higgins
8 - Mark Selby

Trump dolgo čakal na drugo lovoriko
O'Sullivan je zvečer sicer osvojil tri igre, a škoda je bila že storjena. "Dolgo časa sem čakal na nekaj takega. Minilo je sedem, osem let, odkar sem osvojil zadnjo veliko lovoriko. Bil sem presenečen, da mi je uspelo pobegniti v tako visoko prednost, kar pa ne pomeni, da mi zvečer ni bilo treba garati za zmago," se je smejalo Trumpu.

O'Sullivan rekorder z 19 naslovi
29-letnik je leta 2011 dobil UK Championship, to je zanj tako šele drugi osvojeni turnir med tistimi, ki so vredni največ. Ob mastersu med elito šteje še svetovno prvenstvo. Na drugi strani je prav O'Sullivan rekorder, saj ima 19 tovrstnih lovorik.

Raketa zadovoljen s sezono
"Moram mu čestitati, igral je odlično. Zaostanek 7:1 je bilo nemogoče izničiti, seveda sem se trudil, a mi ni uspelo. S sezono sem sicer zadovoljen, a vedno boli, ko izgubiš finale," pa je povedal 43-letnik (znan pod vzdevkom Raketa), ki je masters sicer dobil že sedemkrat.