Joelinton, ki je kariero začel v Sport Recifeju, je v pretekli sezoni na 35 tekmah dosegel 11 zadetkov. Prejšnji prestopni rekord Newcastla je imel v lasti Paragvajec Miguel Almiron, ki je iz Atlante United prestopil za 20 milijonov funtov.

22-letni Joelinton se iz Hoffenheima seli k Newcastlu. Foto: EPA
22-letni Joelinton se iz Hoffenheima seli k Newcastlu. Foto: EPA

Znesek pa je rekorden tudi za Hoffenheim, doslej je največ zaslužil s prodajo Roberta Firmina. Liverpool je zanj odštel 41 milijonov evrov.

Correa iz Atletica k Milanu
Med 40 milijonov in 50 milijonov evrov bo Milan plačal za argentinskega napadalca Angela Correo, nogometaša Atletica iz Madrida. Correa naj bi podpisal petletno pogodbo, po kateri bo prejemal tri milijone evrov na leto. Atletico je izgubil tudi brazilskega branilca Filipeja Luisa, ki je prestopil k Flamengu. Milan bo okrepil tudi 21-letni alžirski reprezentant Ismael Bennacer, ki je nazadnje igral za Empoli.

Elmas novi član Napolija
Novega nogometaša bo dobil tudi Napoli, za 15 milijonov evrov bo kupil še ne 20-letnega makedonskega reprezentanta Eljifa Elmasa. Za dosedanjega soigralca slovenskega reprezentanta Miha Zajca bodo Neapeljčani turškemu Fenerbehaceju plačali približno 15 milijonov evrov.

Nandez soigralec Birse pri Cagliariju
Novega soigralca bo dobil tudi Valter Birsa pri Cagliariju. Za 17,8 milijona evrov in deset odstotkov od prihodnje prodaje bo iz Boce Juniors prišel vezist Nahitan Nandez. Urugvajski reprezentant bo avgusta opravil zdravniške preglede. Boca bo za nogometaša, ki ga bo zamenjal legendarni Italijan Daniele de Rossi, dobila le 12,4 milijona evrov, saj je lastnica le 70 odstotkov njegove pogodbe.

Sevilla pripeljala deseto okrepitev
Španski prvoligaš Sevilla je pripeljal še deseto okrepitev. To je srbski reprezentant Nemanja Gudelj. Vezist je bil nazadnje član kitajskega Guangzhouja Evergranda, s katerim pa se je razšel. V pretekli sezoni je kot posojen nogometaš igral za Sporting iz Lizbone.